Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/07/2013

Cloenda del projecte Dona, Identitat, Diversitat

 Foto de grup de les participants del projecte Dona, Identitat, Diversitat de l'Ajuntament de VNG     Foto de grup de les participants del projecte Dona, Identitat, Diversitat de l'Ajuntament de VNG

En la darrera trobada es va fer un recorregut per indrets de la ciutat on és visible l'empremta de les dones

Amb un recorregut pels indrets emblemàtics de Vilanova i la Geltrú on és visible l'empremta de les dones al llarg de la història local i una trobada a l'Hotel Cesar, amb la seva directora, Jonaina Escales, que representa la cinquena generació de dones emprenedores de la seva nissaga familiar, va cloure ahir al migdia el projecte ‘Dona, Identitat, Diversitat' que impulsa l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Aquest projecte municipal està dinamitzat pel Servei de Convivència i Equitat i té per objectiu treballar i establir vincles entre dones de diferents procedències i edats a la ciutat, compartint experiències i intercanviant coneixements. Durant el curs, unes 25 dones han mantingut trobades setmanals i s'han realitzat diversos tallers en barris de la ciutat.

Durant la trobada d'ahir a l'hotel César, la seva directora Jonaina Escalas, va explicar la història familiar protagonitzada per una generació de cinc dones emprenedores, la primera de les quals va fundar cap al 1800 la fonda originària de l'actual hotel. Segons Jonaina Escalas, "tant la rebesàvia i fundadora de la fonda, Teresa Vidal, com la meva àvia, Teresa Miró a qui son pare va llegar la casa d'indianos a la platja on avui hi ha l'Hotel César, van ser dones visionàries i emprenedores" amb valentia per iniciar nous camins sense deixar-se influenciar per l'entorn.

Sobre el paper valent de les dones al llarg de la història i més concretament al llarg de la història local també va parlar la segona tinenta d'alcaldia i regidora de Serveis Viaris i Mobilitat, Glòria Garcia. En la seva intervenció la regidora Garcia va voler destacar "la heroïcitat d'unes dones de les quals ningú es recorda" i va explicar la commemoració cada any de l'Any dels Negats, en el qual es recorda els 22 mariners que van morir a causa d'un temporal l'any 1860. Glòria Garcia va destacar el fet que "mai ningú se'n recorda de les vídues d'aquests mariners, dotze dones que es van fer càrrec de trenta-dos descendents i que de manera heroica van haver de tirar endavant soles les seves famílies". La segona tinenta d'alcaldia va expressar la necessitat que hi ha encara avui en dia de "reivindicar el paper de la dona dins la societat".
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00