Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/02/2014

Nova entitat a la Mesa d'Entitats Socials

Voluntaris i usuaris aquest diumenge          Voluntaris i usuaris aquest diumenge

Vilanova Actua s'incorpora a la Mesa, i ja són 11 les entitats que treballen conjuntament en l'atenció a les persones que pateixen risc d'exclusió social a la nostra ciutat

Vilanova Actua, Associació d'Oci Inclusiu del Garraf, és una entitat constituïda el 2013, però que ja havia treballat durant més de 5 anys com a ramificació d'altres associacions com l'AV de Sant Joan. Treballen diferents espais d'oci inclusiu adreçat a persones joves i adultes amb discapacitat psíquica, física i/o sensorial de la comarca del Garraf. El seu objectiu principal és millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, a través d'un dels aspectes claus pel desenvolupament personal del individu com és l'oci.
Aquesta associació sense ànim de lucre està formada per familiars i nois/es amb discapacitat, així com professionals de l'àmbit. Les impulsores i líders del projecte són una treballadora social i una pedagoga.

Vilanova Actua desenvolupa activitats en el temps de lleure de les persones amb discapacitat mitjançant una línia de treball inclusiva i promotora de la integració social. Tenen la seva seu al centre cívic del Molí de Vent, des d'on organitzen activitats programades fora de l'horari escolar i laboral, per treballar els aspectes físics, emocionals, de creativitat, d'atenció, o de psicomotricitat. Així, ofereixen teatre, ball i expressió corporal, pintura i manualitats, i un espai, anomenat El Local, que serveix de punt de trobada per aprendre informàtica, fer els deures, llegir, escriure, o el que els mateixos usuaris proposin. I els diumenges a la tarda, al centre cívic de Sant Joan, ofereixen un espai d'oci de cap de setmana destinat a joves i adults amb discapacitat. Finalment, i arran de la seva constitució, Vilanova Actua també oferirà tallers i xerrades en funció de les demandes de les famílies, i estades de vacances adaptades fora del nucli familiar durant les èpoques de Nadal, Setmana Santa i estiu.

Amb aquests serveis l'entitat pretén reconèixer el dret d'oci per a les persones amb discapacitat, generar en els individus un sentiment de pertinença a la comunitat, proporcionar l'ús dels serveis i recursos comunitaris, i potenciar l'autonomia i independència individual, apostant pel desenvolupament integral de la persona.

Més informació a la seva pàgina web

La Mesa
La Mesa d'Entitats Socials de Vilanova i la Geltrú està formada per 11 entitats: Càritas, Creu Roja, DINS Garraf, ATRA, Servei Habitatge Sant Joan, Fundació Casa d'Empara, Amics de la Gent Gran, Associació ALÈ, amb el seu projecte cafè caliu; Associació de Familiars i Afectats per Malaltia Mental del Garraf (AFAMMG); La Mensa del Cor i Vilanova Actua.
A més, també en forma part l'Ajuntament de VNG a través de la Regidoria de Serveis Socials.

La Mesa d'Entitats Socials és una iniciativa de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú que es va posar en marxa el novembre de 2009, amb l'objectiu de sumar esforços per millorar la resposta a la ciutadania en les situacions de precarietat econòmica i de diferents nivells d'exclusió social, a partir de la cooperació i el treball en xarxa entre totes les entitats. La voluntat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú és donar veu a les entitats i col·laborar amb elles en el disseny, execució i avaluació de les polítiques socials de la ciutat. El treball en xarxa permet donar millors respostes als reptes que es plantegen en l'atenció a la població més vulnerable, a través de sumar forces i compartir experiències, oferint suport mutu i agrupant iniciatives i projectes.

Les entitats que en formen part duen a terme activitats i projectes de caràcter social per cobrir les necessitats bàsiques de les persones (alimentació, educació, habitatge...), per inserir-les laboralment i per millorar els seus coneixements amb l'objectiu últim de facilitar uns mínims de qualitat de vida i treballar per la cohesió social. Totes les entitats treballen amb voluntariat social i algunes d'elles amb suport professional.

La Mesa treballa des de la proximitat a la realitat social del municipi, amb la voluntat de contribuir a la millora social i la intervenció directa amb les persones i famílies que pateixen més directament les dificultats de la crisi.

La web de la Mesa d'Entitats Socials és www.vilanovasolidaria.cat
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00