Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/02/2014

Vilanova i la Geltrú participa de la Xarxa Catalunya Emprèn, per promoure l'emprenedoria des del territori

Catalunya Emprèn agrupa i consolida els programes d'emprenedoria d'arreu del país Catalunya Emprèn agrupa i consolida els programes d'emprenedoria d'arreu del país

L'IMET és un dels ens locals que formen part d'aquesta xarxa formada per entitats públiques i privades

Vilanova i la Geltrú forma part de la xarxa Catalunya Emprèn que la Generalitat ha posat en marxa amb l'objectiu de crear sinergies entre agents públics i privats per donar suport als processos d'emprenedoria del país. Aquesta participació com a ciutat a la xarxa es vehicula a través de l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET), per aquest motiu, dilluns en la presentació d'aquest nou programa d'impuls a l'emprenedoria del Govern català hi va ser present la primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Ocupació de l'Ajuntament de VNG, Ariadna Llorens.

La regidora d'Ocupació ha valorat la iniciativa i ha afirmat que "Vilanova i la Geltrú ha apostat de manera ferma per l'emprenedoria com ho demostra la creació del mapa de l'emprenedoria; la tasca realitzada a les escoles a través de programa ‘Cultura Emprenedora' o bé amb el reforç que s' ha fet al servei de suport a l'emprenedoria que presta l'IMET". Així mateix, la regidora Llorens ha afegit que "com a ciutat que creu i impulsa aquesta línia de treball som partícips amb la Generalitat de la Xarxa Emprèn".

Aquesta xarxa està formada per administracions locals i supramunicipals; col·legis professionals, agents socials, econòmics, universitats i entitats del sector privat d'arreu de Catalunya. En aquest sentit, en la presentació d'aquesta iniciativa també va intervenir-hi el director general d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, Xavier López, qui va destacar que "Catalunya Emprèn és un programa paraigües que alinea i consolida els programes que ja hi ha arreu del país". En relació a la tasca que realitza la capital del Garraf en l'àmbit de l'emprenedoria, el director general d'Economia Social i Cooperativa ha afirmat que "la trajectòria de les institucions de la comarca en l'àmbit de l'emprenedoria sempre ha estat molt destacada".

La xarxa Catalunya Emprèn compta amb 5,3 milions d'euros i té per objectiu atendre prop de 30.000 emprenedors i ajudar a crear més de 4.000 empreses durant el 2014.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00