Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/05/2016

Tallers de primavera a les botigues de joguines

Comencen avui, i estan organitzats pel Servei de Català del Garraf i de VNG, en col·laboració amb la Xarxa d'Espais per la Llengua, dins de la campanya 'I tu, jugues en català?'

El Servei de Català del Garraf i de Vilanova i la Geltrú, en col·laboració amb la XELL (Xarxa d'Espais per la llengua), i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, ha preparat uns tallers de primavera dins de la campanya "I tu, jugues en català?".

Es tracta de quatre tallers d'activitats lúdiques, que es faran durant aquest mes de maig a les botigues de joguines de Vilanova i la Geltrú adherides a la campanya (Abacus, Imaginarium, i Chacón Joguines).

Des de l'inici d'aquesta campanya de promoció dels jocs i les joguines en català al 2013, s'han organitzat activitats diverses coincidint sempre amb la campanya de Nadal i amb l'inici de les vacances escolars d'estiu.
Els Tallers de primavera que s'han preparat estan pensats per crear un espai lúdic en català al voltant d'eixos temàtics diferents. En concret, en la primera sessió (avui divendres de 18 a 20 h a l'Abacus) es narraran contes i rondalles populars; en la segona, es practicaran diversos jocs de taula tradicionals; en la tercera, es podrà participar en una gimcana lingüística i, en l'última, es farà un taller d'iniciació als escacs. En aquestes activitats hi podran participar nens acompanyats de pares o avis.

Podeu consultar la informació concreta de cada taller en aquest enllaç.

Els tallers compten amb la complicitat dels establiments, de voluntaris de la XELL, de la secció d'escacs de la Societat Gran Penya i de l'autora de contes local Teresa Guiluz.
Entre els assistents als tallers també es difondrà l'aplicació per a mòbils "Jocs en català", que permet consultar l'oferta de joguines en català disponible actualment al mercat.

Aquest conjunt d'actuacions van destinades a fomentar la presència del català en entorns lúdics compartits per nens, joves i adults i a promoure la visibilitat dels jocs en català en els punts de venda i fer créixer l'interès dels ciutadans per adquirir jocs etiquetats o basats en la llengua del territori.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00