Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/10/2016

VNG se suma a la Setmana Apropa Cultura

Apropa Cultura fa 10 anys que treballa perquè les persones més vulnerables també tinguin accés a la cultura. Ofereix entrades a preus reduïts al col·lectius en risc d'exclusió social

"Apropa Cultura, una porta a la inclusió", celebra 10 anys d'accés universal a la cultura. Des del 2006, s'han fet possible 132.500 experiències culturals per a les persones més vulnerables i s'han registrat al programa 1.573 entitats socials.

Del 24 al 30 d'octubre se celebra la Setmana Apropa Cultura, en la que participaran els 63 equipaments de Catalunya que formen part del projecte.
Així, sota el lema "10 anys obrint portes", aquests dies les xarxes socials aniran plenes de fotografies i vídeos sota les etiquetes @apropacultura i #ApropaCultura

Podeu veure el vídeo del programa en aquest enllaç

A Vilanova i la Geltrú, l'Auditori Eduard Toldrà i el Teatre Principal es van adherir al Programa Apropa Cultura l'any 2013, en el marc del Pla de la inclusió social, de mans de VNG Inclusió. Una mitjana de 150 persones del programa visiten aquests equipaments cada temporada (la programació estable anual està dividida en dues temporades). Així, des de 2013 són més de 80 les propostes que s'han ofert als col·lectius del programa Apropa Cultura, i un miler de persones les que han gaudit de la música, teatre, dansa i circ en els nostres equipaments culturals.

Dins de la Setmana Apropa Cultura es volen fer presents els vincles que s'estan creant entre equipaments culturals i entitats socials. Aquesta acció, anomenada "Cruïlles Apropa" es concreta en una visita per part d'un col·lectiu a un equipament escènic i, alhora, l'equip que treballa als equipaments visita l'espai d'aquest col·lectiu per conèixer de més a prop la seva feina. El centre social que s'ha escollit és un dels grups del Centre Obert, concretament el del CAPI Baix-a-Mar. Un grup de 20 nens i nenes d'entre 4 i 6 anys amb els seus monitors assistiran al concert de The Penguins a l'Auditori diumenge 23 d'octubre (assistiran a les proves de so, podran parlar amb els músics i veuran el concert). I aquesta setmana, l'equip que treballa als equipaments escènics, visita el Centre Obert. El "Cruïlles Apropa", doncs, ha servit per conèixer la realitat del món on viuen les persones més vulnerables, amb valors i realitats molt diferents.

Així, a la nostra ciutat, la Setmana Apropa Cultura se celebrarà amb l'espectacle familiar de The Penguins a l'Auditori (on assistiran 45 persones del Programa), amb les 17 persones que podran veure l'obra de teatre El Rey al Teatre Principal divendres 28, i 6 persones més que podran veure l'obra Dansa d'Agost diumenge 30 al Teatre Principal.
Els col·lectius que se'n beneficiaran són diversos col·lectius en risc d'exclusió social.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00