Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/01/2009

Vilanova i la Geltrú celebra la Festa Major d'hivern aquest dissabte

 El recorregut dels Tres Tombs serà el mateix dels últims anys    El recorregut dels Tres Tombs serà el mateix dels últims anys

Els tradicionals Tres Tombs recorreran els principals carrers de la ciutat, durant la festivitat de Sant Antoni Abat

Aquest cap de setmana Vilanova i la Geltrú celebra la Festa Major d'hivern amb els tradicionals Tres Tombs 2009, amb motiu de la festivitat de Sant Antoni Abat.

Els actes començaran aquest divendres al migdia amb el llançament dels 12 morterets d'inici de la festa, des de la plaça de Sant Antoni Abat, i a les vuit de la tarda se celebrarà a l'Escola Municipal de Música Mestre Montserrat el Concert de Festa Major d'hivern, a càrrec de la banda d'alumnes i professors del centre.

Dissabte, festivitat de Sant Antoni Abat, tindrà lloc el plat fort de la festa amb la celebració dels Tres Tombs que començaran, com ja és habitual, a les vuit del matí, amb l'esmorzar d'escalfament per a tots els assistents a la Masia d'en Frederic. 

A les deu del matí, des de la plaça de Sant Antoni, es farà el Toc de crida a ofici a càrrec dels Ministrers de la Vilanova. Al mateix temps, des de la plaça de les Cols, es procedirà a l'acte d'Arriada de bandera i anada a Ofici, amb l'equip portant de la bandera d'enguany integrat per Josep - Tomàs Álvaro i Juncosa, com a portant, Carme Álvaro Juncosa i Jaume Juncosa Amatllé, com a cordoners i, Carla Àlvaro Rodero com a capità de bandera. Junt amb el president de l'Associació dels Tres Tombs, Jaume Mercadé i Balcells, la comitiva anirà acompanyada pels carrers de Sant Gregori, plaça de les Neus, carrer de la Bomba i plaça de Sant Antoni, de la Banda de Música del Mestre Montserrat. Un cop anunciats pels Ministrers de Vilanova i rebuts pel rector de la Parròquia de Sant Antoni Abat, Mossèn Lluís Antón Armengol, faran l'entrada al temple amb la bandera per celebrar l'Ofici solemne

A les onze del matí tindrà lloc, a la Masia d'en Frederic, la concentració de cavalleries, carros i carruatges, per iniciar el recorregut fins a la plaça de Sant Antoni passant per l'antiga carretera de Vilafranca, carrer de les Casernes, plaça de les Casernes, carrer de Joaquim Mir i carrer de Josep Anton Marquès. 

Quan siguin les dotze del migdia començarà a la plaça de Sant Antoni la Benedicció de cavalleries i carruatges i es donarà inici als Tres Tombs 2009 , que faran el següent recorregut: carrer de l'Aigua, carrer de Josep Coroleu, carrer de la Torre d'Enveja, carrer de Menéndez y Pelayo, avinguda de Francesc Macià, carrer de Josep Coroleu, avinguda de Cubelles i rambla Principal. 

A voltant de les dues de la tarda, a l'alçada del número 15 de la rambla Principal, es farà el lliurament de premis i trofeus. El jurat atorgarà el primer premi i premi d'honor en les categories d'amazones, cavall muntat, enganxada lleugera petita, enganxada lleugera gran, carro agrícola petit, carro agrícola gran, a més del premi especial "in memoriam Salvador Sendra", al millor cavall Bretó o hispà Bretó. 

Els actes de celebració dels Tres Tombs continuaran amb el Dinar del carreter a l'Hostal Can Gatell, i el posterior repartiment de tortells dels Tres Tombs als centres de beneficiència de la ciutat. 

D'altra banda, i amb motiu del recorregut dels participants dels Tres Tombs, quedaran afectades diverses parades de la línia del bus urbà.

(L1) a partir de les 10.30 i fins les 16.00 hores: deixa sense servei les parades de la plaça de la Moixiganga, plaça de les Casernes, carrer de l'Hospital, plaça de les Neus i les dues parades de la rambla de Salvador Samà.

(L1) a partir de les 12.00 i fins les 16 hores: deixa sense servei les parades de Josep Coroleu - Avinguda de Cubelles, plaça dels Pobles d'Espanya, carrer del Pare Garí, plaça de Catalunya, i les dues parades del carrer de l'Aigua i de Menéndez y Pelayo.

(L2) a partir de les 12.00 i fins les 16.00 hores: deixa sense servei la parada del carrer de Menendez y Pelayo, les dues parades del carrer de l'Aigua, carrer de Josep Coroleu (Piscina), carrer de Manuel Marquès (Ambulatori) i plaça dels Carros.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00