Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/04/2016

Neàpolis convoca els 'scrapers' dissabte a la primera 'Crop' de VNG dedicada a l''Scrapbooking'

Una jornada de tallers i activitats convocada per l'associació de Makers i associacions de scrapbookers

T'havies decorat mai la carpeta dels apunts de l'escola o l'institut forrant-la amb les fotos dels teus cantants, actors o ídols esportius preferits? Aleshores et rondava l'scrapbooking.

Has agafat mai fotos velles, cartes, entrades de concerts, bitllets de tren, vitoles, les manualitats de l'escola i les has ordenat, remenat i recollit enganxades en un àlbum endreçant aquell bagul dels records que sempre tenies amuntegat i pendent d'ordenar? Si ho has fet ets un scrapbooker i no ho sabies. No t'amoïnis, no estàs sol, la comunitat scraper es compta per milions arreu del món i dissabte alguns d'aquests scrapers es trobaran a Neàpolis per compartir les seves creacions. Aquesta serà la primera Crop local dedicada a aquesta tècnica de confecció de llibres personalitzats que recullen històries personals i familiars a partir de la manipulació creativa d'imatges, retalls i records que es coneix com Scrapbooking.

L'espai de la tecnologia i les idees de Vilanova i la Geltrú acollirà aquesta trobada, que en l'univers scrapbooker es coneix com Crop, dissabte vinent, 16 d'abril, entre les 17.30 i les 19.00h. Els convocants són l'Associacio de Makers Garraf juntament amb 3flowers – retos de tarjetas, Scrap enxaneta VNG i Bocins de paper. La jornada és gratuïta i per participar només cal inscriure's a primaverascrapera@gmail.com


L'scrapbooking utilitza infinitat de tècniques diferents per a la confecció de tota mena d'objectes personalitzats bé siguin llibres, llibretes, àlbums fotogràfics, cartes, pòsters i objectes que donen com a resultats objectes nous i genuïns que recullen el doble component emocional de contenir records passats als quals s'hi afegeix el valor de l'objecte singular i personalitzat. El format resultant ultrapassa la funció primigènia per contenir des de collages, estampats, encunys fins als més sofisticats amb repussats, rebladures, estergits i sofisticats relligats artesanals.

Les possibilitats de l'edició digital han multiplicat a més les possibilitats creatives en la manipulació dels diferents elements que intervenen per crear edicions que flirtegen amb els llibres d'artista. Tot i la facilitat que aporta la tecnologia els scrapers porten de sèrie la necessitat de la manipulació manual de materials. Per això fan servir diferents aparells com plegadores d'os, premses, perforadores, màquines d'encunyar, plantilles d'imatges i tipografies transferibles etc.

En la trobada de dissabte els diferents scrapers podran compartir els seus treballs i les diferents solucions i tècniques escollides per a la confecció dels àlbums. També es convocaran tallers per aprendre algunes d'aquestes tècniques i és previst realitzar un d'aquests dedicat a la confecció de punts de llibre i targetes per als nens i nenes de l'Hospital de Sant Joan de Deu en el marc de la celebració de la cinquena edició del Crop MRDM (el Millor Repte del Món) Memorial Rosa Bueno.

Els participants del cropping (l'acció de fer un Crop o trobada de scrapers) hauran de dur algunes eines per poder incorporar-se a les activitats previstes a la Crop. Els organitzadors demanen que es portin tisores, cúters, cola i cinta adhesiva de doble cara. Per la seva banda, l'organització també aportarà materials com segells, tintes i big shots (màquines encunyadores).

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00