Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/06/2013

Dia de l'alliberament gai, lesbià, transsexual i bisexual

El col·lectiu ha aprofitat la jornada per reclamar una llei contra la LGTBfòbia     El col·lectiu ha aprofitat la jornada per reclamar una llei contra la LGTBfòbia

L'Ajuntament de VNG penja per un dia la bandera de l'arc de Sant Martí, i la plaça de la Vila acull la lectura d'un manifest per commemorar aquest dia

La restauradora vilanovina Joanaina Escalas, autora del llibre "Entender a los que entienden", ha estat l'encarregada de llegir el manifest per commemorar el Dia Internacional de l'Alliberament lesbià, gai, transsexual i bisexual.

El 28 de juny es commemoren els disturbis del Stonewall Inn, un bar novaiorquès freqüentat per gais que el 1969 van dir prou a la repressió, a la coacció i les batudes de la policia. La revolta va durar diversos dies i va significar l'inici de l'actual moviment homosexual. Des d'aleshores, el col·lectiu de lesbianes, gais, i homes i dones transsexuals i bisexuals ho segueixen celebrant de forma pública mostrant el seu orgull i dignitat.
El manifest ha recordat que al nostre país fa 8 anys que es va aconseguir la plena igualtat legal, però encara queda un llarg camí fins a assolir la igualtat real. La LGTBfòbia està tornant amb una força imprevista i creixent, i amb una enorme intolerància amb la diversitat. Per això el col·lectiu reclama una Llei específica contra la LGTBfòbia, per lluitar contra aquesta violència que s'exerceix cap al col·lectiu, contra la discriminació, i que garanteixi el respecte als drets humans per poder viure amb plena normalitat.

Per la seva banda, l'alcaldessa de la ciutat Neus Lloveras ha recordat que aquest "és un dia de revindicació per al reconeixement de la diversitat d'orientació sexual, però també és un dia de reivindicació de la igualtat de totes les persones. Igualtat jurídica i social. Per això a Vilanova i la Geltrú ja fa anys que ens sumem a la celebració d'aquesta jornada". Lloveras ha remarcat que "creiem en el foment d'una societat tolerant, defensora dels drets de totes les persones, que accepta i respecta la diferència, la diversitat i la pluralitat".

L'alcaldessa ha tancat l'acte agraint la presència dels assistents, i la tasca de persones, entitats, associacions i institucions que treballen pel reconeixement del dret de totes les persones a viure en igualtat i llibertat. Finalment, ha recordat que dissabte 13 de juliol se celebra a Vilanova i la Geltrú la festa Family Pride 2013, una trobada de famílies homoparentals amb l'objectiu de reivindicar la igualtat de drets de totes les famílies. Organitzada per l'Associació de Famílies Lesbianes i Gais i l'associació AMPGIL amb la col·laboració de l'Ajuntament, la festa inclou la projecció del documental “Familias por igual” a la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer, un pícnic a la platja de Ribes Roges, una passejada reivindicativa de la plaça de la Vila fins a la plaça de les Neus que acabarà amb jocs i tallers, i un sopar.

Podeu veure més fotografies de l'acte aquí
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00