Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/06/2016

VNG acull el XVè Congrés Català de Sinologia i Patologia Mamària

El Consorci Sanitari del Garraf ha organitzat enguany el Congrés      El Consorci Sanitari del Garraf ha organitzat enguany el Congrés

Unes 150 persones han participat durant tres dies al Congrés, un esdeveniment científic per a especialistes de la patologia mamària

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha donat la benvinguda aquest matí als assistents a la tercera jornada del 15è Congrés Català de Sinologia i Patologia Mamària. També com a presidenta del Consorci Sanitari del Garraf, Lloveras ha volgut agrair la tasca dels professionals de la salut i l'esforç que estan realitzant per mantenir una bona assistència, en uns moments de mancança de recursos com l'actual.

En aquest sentit s'ha referit a la reivindicació d'inversió a la comarca del Garraf, "on ja estem al límit, tant de l'esforç dels treballadors i treballadores, com de les instal·lacions". Així mateix, Neus Lloveras ha valorat positivament "la voluntat d'actualitzar-se, de formar-se contínuament, de buscar l'excel·lència", que demostra la celebració anual d'aquest congrés.

L'acte d'aquest divendres ha comptat també amb la presència de Joan Puigdollers, gerent de l'àmbit Metropolità del Servei Català de la Salut; Gisela Vargas, regidora de Serveis Socials i Salut; el doctor Josep Lluís Ibáñez, gerent del CSG; el doctor Josep Verge, cap del departament de cirurgia del CSG; i Marga Chárlez, directora d'infermeria del CSG.

L'Auditori de Neàpolis ha acollit del 15 al 17 de juny la 15a edició d'aquest congrés anual, que aquest any organitza el Consorci Sanitari del Garraf. El Congrés consta de 3 esdeveniments: el 23è Curs Intensiu de Sinologia (celebrat els dies 15 i 16 a l'Hospital Residència Sant Camil) i la 30a Reunió de Sinologia dels Hospitals Comarcals i la 17a Reunió d'Infermeria (que han tingut lloc divendres 17 de juny a Neàpolis).

El XVè Congrés Català de Sinologia Patologia Mamària és un esdeveniment científic en el qual participen especialistes de la patologia mamària. En els tres dies hi han assistit uns 150 professionals de les diverses especialitats que treballen en el diagnòstic, tractament i cura de la patologia mamària i del càncer de mama, i 70 ponents.
El 23è Curs Intensiu de Sinologia i Patologia Mamària ha servit per compartir experiències i ampliar coneixements sobre diagnòstic i tractament.
La 30a Reunió de Sinologia dels Hospitals Comarcals ha servit per tractar un tema de vital actualitat, com és la diferència d'opinions que hi ha actualment entre els metges d'aquesta especialitat sobre la necessitat d'extirpar els ganglis quan hi ha un càncer de mama.
D'altra banda, i de forma simultània, a la 17a Reunió d'Infermeria en Sinologia i Patologia Mamària, s'han fet dues taules rodones sobre l'alletament matern quan hi ha o hi ha hagut un càncer de mama, i s'han exposat diferents experiències entorn a aquesta malaltia.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00