Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/09/2014

L'Onze de Setembre a VNG inclou enguany una actuació de dansa

Ofrena floral als peus del monument de Francesc Macià   Ofrena floral als peus del monument de Francesc Macià

L'acte s'avança a les 11.30 h i comptarà amb les habituals ofrenes florals d'entitats, actuacions corals i musicals i parlament institucional

La commemoració del Tricentenari dels fets de l'11 de setembre de 1714 farà que la celebració de la Diada a Vilanova i la Geltrú sigui més complerta. L'acte que es du a terme davant del monument a Francesc Macià incorpora a l'inici una ballada de danses del Tricentenari, a càrrec del Grup de Dansa de Vilanova i la Geltrú. Per aquest motiu la commemoració s'avança mitja hora i començarà a les 11.30h.

L'acte seguirà el mateix ordre que els darrers anys. Després de l'actuació del Grup de Dansa, les diferents entitats i col·lectius de la ciutat que ho desitgin podran dipositar la seva ofrena als peus del monument. Els Ministrers de la Vila Nova interpretaran diferents peces mentre durin les ofrenes.

Tot seguit es durà a terme la part institucional de l'Onze de Setembre, amb la hissada de la senyera. L'Orfeó Vilanoví, la Coral Moixaina i el Cor de Cambra Isquione acompanyaran aquest moment amb la interpretació del Cant de la Senyera i el Cant del Poble. L'alcaldessa de la ciutat i els portaveus dels grups municipals faran l'ofrena floral i Neus Lloveras dirigirà unes paraules als assistents.

Amb el Cant dels Segadors i l'aixecament d'un pilar a càrrec dels Bordegassos de Vilanova clourà la commemoració de la Diada. Cal recordar també que el dia 11 de setembre, a les 9.30h del matí, es durà a terme la segona edició de la Milla Catalana, us cursa atlètica popular que recorre una distància de 1.714 metres.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00