Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/06/2016

Final de curs del Banc del Temps

La trobada va tenir lloc divendres 10 al Centre Cívic la Sardana

Els participants que formen part del projecte del Banc del Temps es van reunir per celebrar el final de curs. La trobada que es va dur a terme el 10 de juny al Centre Cívic la Sardana, va comptar amb l'assistència de Juan Luís Ruiz, regidor de Participació Ciutadana, que va agrair la implicació i motivació de totes les persones que participen en el projecte. Junt amb ell, també hi va assistir Josefina Altés, representant de la coordinadora de Bancs del temps de l'entitat Salut i Família.
banc del temps 1
El projecte Banc del Temps que va començar a funcionar l'any 2009 i actualment en formen part més de 200 persones, compta amb el suport de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.
Es tracta d'una xarxa d'intercanvi de temps entre persones que s'inscriuen al projecte amb l'objectiu de rebre, donar i compartir el seu temps amb altres persones, generalment del seu entorn més proper.
El tret més característic dels bancs del temps és que la unitat d'intercanvi és l'hora en comptes dels diners, independentment del tipus de servei. Per cada hora que donis tens dret a rebre una hora de servei. Malgrat això, per reduir els desequilibris, es mira d'evitar que hi hagi una diferència de més de 20 hores entre el temps que has prestat i el que has rebut.
Aquest nou projecte vol impulsar l'intercanvi gratuït de serveis entre persones amb l'objectiu que la gent es conegui i confiï en els altres per resoldre necessitats de la vida diària. Alhora s'hi fomenta la solidaritat, la cooperació i les relacions socials.
banc del temps 2
Al Banc del Temps de VNG s'hi ofereixen diversos serveis com per exemple bricolatge, cangurs, ioga, assessoraments, idiomes, jardineria, guitarra, informàtica, etc.
Als bancs del temps hi pot participar tothom. Per poder formar part cal adreçar-se els divendres al Centre Cívic a la Secretaria del Banc del Temps, o bé es por sol·licitar informació a la Regidoria de Participació Ciutadana de l'Ajuntament on et lliuraran informació sobre el funcionament del projecte i sobre serveis que pots oferir i que t'interessa rebre.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00