Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/05/2016

El projecte Re@cciona de curtmetratges elaborats per joves s'estén i es presenta a Barcelona

La presentació del Re@cciona a Barcelona, a la Filmoteca  La presentació del Re@cciona a Barcelona, a la Filmoteca

Projecció del projecte dels alumnes del Dolors Mallafré sobre el dret al treball digne

 Ahir es va fer a Barcelona l'acte de presentació dels curtmetratges finals del Projecte Re@cciona que s'han realitzat als diferents Instituts de ciutats catalanes. A la gala hi van participar l'alumnat, professorat i les ONG i entitats que han participat en el projecte. Es van visionar els 5 curts dels 5 Instituts de Barcelona i un de cadascun dels diferents municipis participants: Vilanova i la Geltrú, Sitges, Cubelles i Martorell. Pel que fa a la nostra ciutat es va presentar el treball realitzat pels alumnes de quart d'ESO de l'optativa de música de l'Institut Dolors Mallafrè que porta per títol Clean Money. Es tracta d'una història que han volgut incidir en el dret al treball digne.
Reacciona Barcelona 2
El projecte Re@cciona és una iniciativa que va néixer a Vilanova i la Geltrú i que uneix aprenentatge i servei a la comunitat. Els joves de tercer i quart d'ESO reben informació i formació sobre temàtiques de cooperació, solidaritat, drets humans i cultural de la pau i, a través de la realització d'un curtmetratge, transmeten alguns d'aquests valors i fan difusió de les activitats de les ONGs i associacions que hi treballen.

El regidor de participació i Cooperació, Juan Luís Ruiz, va participar en la presentació, que es va fer a la Filmoteca de Catalunya, i va recordar l'origen del projecte, ara fa 6 anys, quan es va veure el potencial que tenia el cinema per despertar l'interès entre el jovent per treballar temes de cooperació, solidaritat, drets humans. Per Ruiz "és una gran satisfacció veure com aquest projecte es va estenent a altres localitats i com va guanyant en qualitat i en quantitat, ara també es fa a Martorell, Sitges i Cubelles".

Dimecres es farà a l'Auditori Eduard Toldrà la projecció de tots els curtmetratges elaborats pels alumnes dels instituts de la ciutat.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00