Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/11/2015

Gran Recapte d'aliments divendres 27 i dissabte 28

El Banc dels Aliments organitza la setena edició del recapte a tot Catalunya. Encara falten alguns voluntaris per cobrir els torns als 29 establiments de VNG que hi participen

Divendres 27 i dissabte 28 de novembre se celebra el Gran Recapte d'Aliments a tot Catalunya. Es tracta d'una campanya massiva de recollida d'aliments per ajudar a donar resposta a les urgències alimentàries del nostre entorn que, per setè any consecutiu, organitzen els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya.

Els dos objectius essencials del Gran Recapte són: recollir aliments nutritius de llarga durada (els més necessaris en aquests moments són l'oli, la llet, els llegums cuits i les conserves de peix i de carn); i sensibilitzar i mobilitzar la població de Catalunya sobre la realitat actual de pobresa al nostre país. Es calcula que, actualment, un 20% de la població viu en risc d'exclusió social a Catalunya, una xifra que arran de la crisi econòmica ha anat creixent. A través d'aquesta campanya tant massiva, també es busca afavorir una col·laboració continuada amb els Bancs dels Aliments durant tot l'any.

A la passada edició, el Gran Recapte d'Aliments a Catalunya va aconseguir recaptar 4.686 tones d'aliments bàsics a gairebé 2.000 punts habilitats a 371 municipis. Això va ser possible gràcies la col·laboració de més de 20 mil voluntaris que van donar suport, coordinant i atenent els punts de recollida. Sense els voluntaris el Gran Recapte no seria factible, i és per això que des dels Bancs dels Aliments es torna a fer una crida a la ciutadania per a que col·labori de nou i faci possible aquesta fita. Tothom qui vulgui es pot registrar com a voluntari o coordinador en aquest enllaç
A la nostra comarca, la recollida d'aliments es farà a les poblacions de Cubelles, Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes - Les Roquetes i Sitges. També us podeu fer voluntaris posant-vos en contacte amb la Delegació de la Comarca del Garraf a: granrecaptegarraf@gmail.com.

Els voluntaris atenen el punt de recollida (supermercat), gestionant les donacions dels ciutadans. Recomanen quins són els productes bàsics més necessaris i informen sobre la tasca dels Bancs dels Aliments. Gestionen, junt amb el coordinador/a, el punt de recollida i la interlocució amb els responsables de les botigues i amb el magatzem central del Banc dels Aliments. La dedicació cobreix un torn d'unes 4 hores de durada.

A tot Catalunya hi ha més de 2.500 punts de recollida a nombroses poblacions en les principals cadenes de supermercats que s'han adherit a la campanya. Concretament, a Vilanova i la Geltrú hi participen 29 establiments: l'Aldi de la ronda Ibèrica; els Bon Preu de Josep Coroleu i de la rambla de la Pau; els Caprabo de Joan Llaverias, doctor Fleming i avinguda Cubelles; els Condis de Zamenhof, Gas, plaça Soler i Carbonell, Balmes, avinguda del Garraf i Jardí; els Dia de Menéndez Pelayo, ronda Europa, Llibertat i Pare Garí; els JR de Casernes, Gas, Vapor, passeig Marítim, Aigua i plaça dels Cotxes; el LIDL de la ronda Europa; els Mercadona de la ronda Ibèrica, Francesc Macià i de la Piera; el Simply de l'avinguda de la Metal·lúrgia; l'Spar de l'avinguda d'Eduard Toldrà; i el Veritas de la plaça de Soler i Carbonell.

Què és el Banc dels Aliments?
Els Bancs dels Aliments són quatre a Catalunya, un per demarcació. Són una entitat benèfica sense ànim de lucre, independent de tota ideologia econòmica, política o religiosa, basada en el voluntariat, amb l'objectiu de recuperar els excedents alimentaris de les empreses i redistribuir-los gratuïtament entre les persones necessitades, evitant tot malbaratament o mal ús dels aliments, per lluitar contra la pobresa alimentària i contribuir al desenvolupament sostenible per a un món més net. Funciona amb un equip de 344 voluntaris, que s'asseguren que els aliments arribin al seu destí final, garantint una distribució justa i el respecte per la dignitat dels beneficiaris, 252 mil a tot el país. L'any 2014 van distribuir 22 milions de quilos d'aliments a 700 entitats receptores de les 4 demarcacions catalanes, que els fan arribar a qui més ho necessita.

Més informació a www.granrecapte.com

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00