Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

31/05/2013

Bona acollida de les xerrades del CDIAP

La darrera xerrada ha comptat amb més de 60 assistents     La darrera xerrada ha comptat amb més de 60 assistents

La regidora de Serveis Socials clou el cicle de xerrades informatives adreçades a famílies i professionals de la petita infància

L'èxit de participació ha fet que la darrera de les sis xerrades organitzades pel Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç del Garraf s'hagués de traslladar al centre cívic La Geltrú.

Les xerrades del CDIAP s'han fet els darrers mesos en el marc del programa de petita infància (0 a 3 anys) de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Un espai on es pretén donar resposta als dubtes que van sorgint en el desenvolupament infantil, i aportar eines per ajudar a resoldre qualsevol situació.
Així, s'han fet xerrades sobre temes com l'alimentació, el son, el llenguatge i la parla, el desenvolupament psicomotor o els límits en la conducta. La darrera xerrada, "Quan i com retirar els bolquers", s'ha celebrat aquest matí amb la presència de la regidora de Serveis Socials, Blanca Albà.

Albà ha volgut cloure l'exitós cicle "agraïnt les ganes i la implicació de les treballadores del CDIAP", recordant l'esforç que des de Serveis Socials es fa per no oblidar la prevenció en la petita infància, i remarcant que "aquestes xerrades serveixen moltes vegades per detectar problemes, resoldre petits dubtes i buscar complicitats amb altres famílies que tenen les mateixes inquietuds".

La xerrada ha comptat amb més d'una seixantena d'assistents, i ha anat a càrrec de Montse Asensio i Aurora Baena, psicòlogues del CDIAP Garraf.
Un centre que, a banda d'ajudar les famílies a analitzar les situacions quotidianes, atén actualment més de mil famílies. El cicle de xerrades, a les quals han assistit un total de 112 persones (una trentena de persones de mitjana), ha servit perquè les famílies s'informessin, aclarissin dubtes i resolguessin situacions de risc. Algunes famílies han acabat sent ateses dins el programa d'atenció del CDIAP, mentre que d'altres casos s'han pogut evitar només assistint al cicle.

Per tot plegat i després de la valoració tan positiva d'aquest primer cicle celebrat al CDIAP, la regidora ha mostrat la voluntat de repetir-lo amb aquest format de cara a l'any vinent.

El CDIAP Garraf compta amb dos centres, un al carrer del Canigó i l'altre al carrer de Cristòfol Raventós. Hi treballen 28 persones amb un equip pluridisciplinar, que inclou psicòlegs, logopedes, fisioterapeutes, treballadors socials o neuropediatres. El centre depèn del Departament de Benestar i Família, i està inclòs dins la Xarxa Pública de Serveis Socials, regulada a traves d'un concert públic. El servei és universal i gratuït.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00