Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/05/2013

Jordi Paulí guanya el premi popular a la Millor Sardana 2012 amb la peça 'L'aplec de Cubelles'

Marc Timón s'emporta el premi de la crítica amb 'Després del silenci' en un certamen celebrat aquest dissabte a Tarragona

Jordi Paulí, director de l'Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat de VNG, ha guanyat el premi popular a la Millor Sardana 2012 en el concurs La sardana de l'any 2012, que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Tarragona.

El públic reunit en el teatre Tarragona ha votat la peça de Paulí L'aplec de Cubelles, dedicada a la trobada sardanista que se celebrada cada any a aquesta localitat del Garraf. Paulí, que l'any passat es va endur el Premi de la Crítica per Sardanes a l'ONCE, té la sardana guanyadora enregistrada en un disc de la cobla Maricel.

Per la seva banda, Marc Timón, amb Després del silenci, s'ha endut el Premi de la Crítica, una obra dedicada al desaparegut ciclista Xavi Tondo i a la seva família. Aquest guardó l'atorguen sis músics de prestigi vinculats a la cobla: Xavier Pagès, Jesús Ventura, Jordi Molina, Francesc Gregori, Carles Raya i Jordi Paulí.

L'accèssit del Premi Popular ha recaigut en Sant Pol, quina hora és?, del mestre Jordi León i l'accèssit del premi de la Crítica ha anat a parar a la sardana Els cingles de Sant Roc de Joan Vila i Safont.

La Principal del Llobregat i Reus Jove han interpretat les deu peces finalistes. Aquestes obres s'han elegit en funció de les votacions dels oients de les més de 30 emissores de ràdio que han retransmès les eliminatòries, juntament amb els vots recaptats mitjançant el web del concurs: www.lsda.cat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00