Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/07/2014

Cloenda del curs 2013/14 del programa Boca - Orella

Hi ha participat 45 joves estudiants voluntaris de cinc instituts de la ciutat

Aquest dilluns es va cloure al Saló de Plens de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú el curs 2013 – 2014 del programa Boca – Orella que es promou des de la regidoria de Joventut. Aquesta edició ha comptat amb la participació de 45 joves estudiants de cinc instituts de la ciutat, que han rebut formació per actuar com a informadors i dinamitzadors dels seus companys, de manera coordinada i amb el suport del Servei Municipal de Joventut. Els 45 alumnes eren de tercer d'ESO, segon de batxillerat i de l'Escola d'Adults.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i la regidora de Serveis Socials Blanca Albà, els han lliurat els diplomes que acrediten la seva formació, i ells han lliurat a la Mesa d'Entitats Socials els diners recollits amb l'activitat de final de curs que han realitzat. Durant l'acte l'alcaldessa va remarcar el fet que siguin els propis joves els qui facin d'informadors per a altres joves. "Sou les persones més indicades per apropar-vos a altres persones de la vostra edat i explicar-los quins serveis i recursos teniu a l'abast, per quan tingueu alguna inquietud, una necessitat, perquè a vegades per desconeixement no els utilitzeu". Així mateix, Lloveras els ha agraït el fet de destinar el seu projecte final a una causa social, en benefici de la Mesa d'Entitats Socials. "Us felicito pels coneixements que heu adquirit i per l'aprenentatge paral•lel que heu fet en treballar amb una finalitat solidària, que ajudarà a moltes persones de la ciutat".

En representació de la Mesa d'Entitats Socials, Lurdes Oliana i Iolanda Guasch han agraït l'aportació dels joves i els han recordat que són el futur, tot encoratjant-los a continuar formant-se i a participar en accions solidàries.

El projecte Boca Orella neix del fet que la joventut és una etapa crítica que pot condicionar el grau d'autonomia i autorealització personal de cadascú. Arrel d'aquesta consciència, les administracions, i l'ajuntament en particular, dissenyen polítiques i accions per acompanyar i facilitar els processos d'emancipació i autonomia dels i les joves en aquesta etapa de la vida recollides en el Pla Local de Joventut. Una de les accions importants, és l'accés a la informació, per tal que els i les joves coneguin tots els recursos, eines i estratègies que tenen al seu abast. L'Oficina Jove fa anys que dóna informació al jovent de la nostra ciutat i de la comarca, amb més de 10.000 usuaris a l'any i més de 15.000 consultes especialitzades. Tot i així, encara hi ha joves de la nostra ciutat que no coneixen l'Oficina Jove, donat que un 30% no saben ben bé quins recursos poden trobar-hi. És per això també que l'Oficina Jove fa arribar la seva informació als centres de secundària de la nostra ciutat per diversos mitjans, ja sigui fent tallers, cursos, xerrades als instituts i centres d'ensenyament i a la mateixa Oficina, editant diversos materials divulgatius, a través de les xarxes socials, etc.

Aquest curs 2013-2014 ha començat el projecte Boca - Orella, destinat a formar joves estudiants de secundària per a què transmetin la informació dels recursos municipals i de tot allò que pot respondre als interessos dels joves als seus companys i companyes dels centres de secundària de la ciutat.

Al llarg del curs, 45 joves han rebut més de 40 hores de formació en temes com els recursos de l'Oficina Jove, Educació i IMET, Cultura, Inclusió Social, Serveis Socials, Participació, Equitat i gènere, Convivència, Habitatge, Mobilitat, o Seguretat i Protecció, entre d'altres. Els i les joves també han elaborat al llarg del curs un projecte d'intervenció que ha consistit en l'organització de dues festes solidàries de final de curs per recaptar fons amb la intenció de fer-ne donació a la Mesa d'Entitats Socials de Vilanova i la Geltrú. Han mobilitzat els seus companys, han experimentat què implica organitzar un esdeveniment d'aquesta grandària, han hagut de treballar fort per organitzar i desenvolupar els actes. I han aconseguit uns bons resultats dels quals resulta una aportació de més de 827 euros a la Mesa d'Entitats Socials de Vilanova per ajudar els persones més desafavorides de casa nostra.

El projecte Boca - Orella té com a primer objectiu la formació d'informadors i informadores entre iguals, però també el foment de l'associacionisme i del voluntariat i l'adquisició de valors de solidaritat, ajuda i cohesió entre el jovent dels centres de secundària i de la nostra ciutat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00