Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/06/2015

Neus Lloveras ha estat escollida alcaldessa de Vilanova i la Geltrú

Neus Lloveras rep la vara d'alcaldessa       Neus Lloveras rep la vara d'alcaldessa

Aquest migdia s'ha celebrat el ple de constitució de l'Ajuntament pel mandat 2015 - 2019

Neus Lloveras (CIU) ha estat reescollida aquest matí alcaldessa de Vilanova i la Geltrú en el transcurs del ple de Constitució de l'Ajuntament de la ciutat. Lloveras ha aconseguit 11 vots, seguida de Josep Maria Domènech (CUP) amb 7, Queti Vinyals (ERC) amb 4, Francis Álvarez (C's) amb 2 ,i Carlos Remacha (PP) amb 1. Juan Luís Ruiz (PSC) no ha presentat candidatura, així com Enver Aznar (Som VNG). El PSC ha ofert el seu suport a la candidata de CiU, mentre que Som VNG ho ha fet al de la CUP. Tal i com ha explicat el secretari general de la Corporació, al no tenir cap candidat la majoria qualificada de 13 vots, s'ha proclamat alcaldessa a Neus Lloveras per ser la cap de la llista més votada. La sessió de constitució i proclamació d'alcaldessa ha estat presidia per la Mesa d'Edat, que ha estat configurada per la regidora de més edat i la regidora més jove, en aquest cas, Queti Vinyals (ERC) i Berta Belaskoain (CUP)

Tot seguit s'ha iniciat un torn d'intervencions dels diferents portaveus de les formacions amb representació municipal que ha començat l'alcaldessa amb un especial agraïment per "a totes les persones que a les passades eleccions ens van fer confiança, i molt especialment a la meva mare que avui està aquí, i al meu pare que, dissortadament no hi pot ser. També vull agrair el suport del meu marit i dels meus fills, i sobretot dels companys regidors i regidores que varem governar plegats el darrer mandat, no sense moltes dificultats".

Constitució Ajuntament. PP

El portaveus han intervingut per ordre de menor a major representació. D'aquesta manera, Carlos Remacha, del PP ha iniciat el seu parlament mencionant als seus pares i als vilanovins i vilanovines que han donat suport al seu partit. "Aquest mandat té un seguit de trets diferencials, amb un nou lideratge i la necessitat d'una regeneració orgànica. Creiem en la necessitat de la regeneració institucional i calen nous canvis en totes direccions, i en una millora de la qualitat de vida. Hi ha una recuperació econòmica però hi ha famílies que pateixen i hem d'assumir responsabilitats. Hem de ser eficients i els ciutadans han de veure beneficis en la nostra feina. Ens agrada l'acord entre CiU i PSC, perquè son les dues forces més votades, i tenen un objectiu comú, no com ha passat en altres ciutats."

Constitució Ajuntament. SomVNG a 250

Des de Som VNG, Enver Aznar ha volgut donar l'enhorabona al govern entrant tot i que ha explicat que la seva formació "havia apostat per un govern de ruptura per aquest mandat. El canvi real no vindrà de les forces de sempre, però això no vol dir que siguem només espectadors del ple. Hem triat una opció difícil però si volem coses diferents hem de anar per camins diferents. Necessitem un rescat ciutadà. No volem caritat. Volem justícia social. No defensem només el nostre programa electoral, sinó que mentre no hi hagi justícia social no podem estar per altres coses. La crisi no se n'anirà sola. El sistema obsolet ha provocat l'emergència social que patim. La immensa majoria no para de rebre cops. La ciutadania vol un canvi lluny del bipartidisme. Les administracions no poden ser cegues a un procés canviant. Volem preguntar sempre abans i no decidir sense la voluntat de la ciutadania."

Constitució Ajuntament. Ciutadans a 250

Tot seguit, Francisco Álvarez, de Ciutadans, ha volgut mostrar "el reconeixement a les persones que van redactar la constitució espanyola que avui fa possible aquest acte. Ciutadans vol canviar el que no funciona i mantenir el que ens uneix. Volem seguir l'exemple de les persones que van construir aquesta nació. La política municipal és apassionant per aquells que tenim veritable estimació pel servei públic. Volem una societat integradora i no excloent, però cal assumir les lleis i l'ordenament jurídic. Tenim el compromís de dialogar amb tothom que respecti les regles del joc. Ciutadans està per col·laborar i per atendre les necessitats de tothom, tot garantint la convivència i construir una ciutat on ningú se senti desplaçat. Per a dur a terme tot això tindran en nosaltres la millor predisposició."

Constitució Ajuntament. ERC a 250
La portaveu d'ERC, Queti Vinyals, ha iniciat el seu parlament fent referència als resultats històrics dels republicans a Vilanova i la Geltrú. "Treballarem per la transparència, la justícia social i la independència. La ciutat és el motor que ens empeny. Estem disposats a donar-ho tot per la ciutat. Pensem que podem ser més útils des de l'oposició. Creiem amb fermesa en la recuperació dels valors municipalistes, en recuperar el valor social de l'ajuntament, en la defensa de la cultura, el civisme i l'educació. Cal preservar la riquesa del paisatge i l'entorn natural i cal cooperar per construir un govern sòlid a la ciutat. Volem una ciutat on la inversió social sigui clarament prioritària, i acabar amb la pobresa energètica i els desnonaments. La cultura és un bé irrenunciable per la nostra ciutat, i no pas cap luxe. Hem lluitat per un govern compromès amb la independència del nostre país, però no ha pogut ser. La societat està patint massa i necessitem la independència per canviar d'escenari i poder donar respostes a les necessitats del moment."

Constitució Ajuntament. CUP a 250
Des de la CUP, Josep Maria Domènech ha agraït la confiança als votants de la candidatura així com a les regidores i regidors que l'han precedit, i també a Som VNG pel seu compromís i suport. "Des del 2007 la CUP ha estat on hem cregut que ens corresponia. Ara hem proposat un govern independentista, d'esquerra i esperit trencador amb CUP, ERC i Som VNG amb suport del PSC, però hi ha hagut manca de sintonia amb ERC. Ara governaran les dues forces de sempre. No estem contents d'estar a l'oposició. Ara tindrem un govern dels de sempre. No s'abordaran canvis en la gestió municipal, quan el que cal és agitar l'estructura institucional. Hem posat la llavor d'aquest canvi però no ens n'hem sortit. La feina de l'oposició és poc agraïda però no per això deixarem de fer tanta feina com pugem. Oposició lleial i constructiva quan calgui, i dura quan sigui necessari. No ens volem allunyar ni un pam de la gent que lluita al carrer pel blindatge dels drets socials, a més d'exercir una màxim compromís amb la independència de Catalunya com a pas previ a la reagrupació dels països catalans."

Constitució Ajuntament. PSC a 250
El cap de llista del PSC, Juan Luís Ruiz, ha explicat que a les darreres eleccions municipals "la ciutadania va votar amb responsabilitat. Vilanova va votar majoritàriament a les esquerres però no s'ha pogut materialitzar un govern d'esquerres. Confiem que una bona part de les mesures que impulsem des del govern comptin amb el suport dels grups aquí representants, perquè dissenyarem i implementarem polítiques progressistes. No ha estat possible un govern d'esquerres perquè per alguns el PSC és vell i endogàmic. Som la formació que històricament ha aportat més regidors, regidores, i alcaldes que han treballat per a la ciutat, i estem orgullosos del bagatge aportat. La honestedat i la democràcia no es pacten, s'exerceixen. Volem un full de propostes i són necessàries generositat i alçada de mires. La ciutadania va votar per la diversitat i això vol dir diàleg i pacte. Govern estable, amb lideratge i idees. Després de diverses trobades hem estat capaços de posar en comú un document en 52 punts. No és només una qüestió de responsabilitat, sinó una eina per dur a terme tot allò que defensem i proposem. Volem treballar per les persones, per la igualtat d'oportunitats, perquè les entitats socials tinguin paper protagonista, i per un pacte social, a través del diàleg i la transparència. I és per això que convidem a la resta de formacions a sumar-se a la governabilitat."

Constitució Ajuntament. CiU a 250
Glòria Garcia, com a portaveu de CiU ha dit que "calen ajuntaments forts i estables que estiguin al costat del país i que estiguin al costat dels vilanovins i les vilanovines. Hem treballat molt des del govern i volíem un govern estable i fort que garantís que la ciutat no s'aturi. Tenim reptes molt complexes. No ens podem escudar en el partidisme i les eleccions futures. Cal reactivar l'economia de la ciutat per a la creació de llocs de treball. No ens podem adormir. No pot haver-hi progrés econòmic sense progrés social. CiU i PSC han fer un exercici de responsabilitat i voluntat de servei. Ho hem fet des del rigor. Son una capital important en el futur del nostre país, i seguim compromesos en el procés de construcció nacional."

Constitució Ajuntament. Alcadessa a 250
Finalment, l'alcaldessa Neus Lloveras ha tancat el torn d'intervencions afirmant que "és un privilegi poder encapçalar aquest nou govern per dirigir els reptes que té la ciutat. Els primers quatre anys han estat molt enriquidors. Hem posat les bases d'un nou model econòmic per poder fer front i donar resposta a les persones que pateixen la crisi. Les eleccions han demostrat que tenim una societat plural i diversa. Encapçalo aquest nou govern amb més ganes i força que a l'anterior mandat. Lideraré i ajuntaré esforços. El diàleg i el consens seran reconegut com la forma de fer d'aquest govern. Vilanova i la Geltrú és capital de comarca i cal augmentar aquesta preeminència al Garraf, al Penedès i a l'Eix Diagonal. Viurem moments de transcendència i ens haurem d'implicar. Hem d'estar preparats per assumir el paper que ens correspon. Hem de fer front a les necessitat socials, econòmiques i territorials des de la transparència. Cal aprofundir en allò que ens uneix per arribar a acords de consens. CiU i PSC adquirim un compromís de pacte par a un govern. És un pacte de principis i bases obert a la resta de formacions municipals."

Constitució Ajuntament. Regidors sortints a 250
La sessió de constitució del nou ajuntament ha finalitzat amb el lliurament del pin identificatiu als nous regidors i regidores i també amb els lliurament de medalles als regidors i regidores que no repeteixen càrrec en aquest mandat.

Constitució Ajuntament. Grup de regidors a 250 Àlbum de fotos AQUÍ
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00