Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/03/2014

Carnaval 2014, renovar-se sense perdre l'essència

La cinquena guerra de caramels ha estat un encert  La cinquena guerra de caramels ha estat un encert

El Carnaval vilanoví manté la singularitat gràcies a la implicació de la ciutadania i la feina de la nova junta de la FAC

Un cop mort i enterrat el rei Carnestoltes, la regidora de Cultura Marijó Riba ha destacat l'èxit d'un Carnaval que "ha crescut en sentit positiu. Positiu perquè ha fet esforços per renovar-se i actualitzar-se, però sense perdre l'essència i la singularitat del Carnaval vilanoví".
Riba ha destacat el paper de la nova junta de la FAC, "que tot els venia de nou i que cal felicitar per la tasca feta, perquè tot ha sortit bé i perquè han buscat la implicació directa de la ciutadania, amb actes com l'engalanament de carrers o l'estímul dels premis".

Un Carnaval que enguany ha mantingut tots els actes que es poden exportar i que fan que Vilanova visqui la festa de manera diferent. En aquest sentit, destaca el paper dels ciutadans i ciutadanes de Vilanova "que tenen ganes de celebrar un Carnaval com cal, i això es veu en xifres com les parelles de comparsers o les tones de caramels llançades, que signifiquen que tothom ha fet un raconet a la seva butxaca per gaudir de la festa".

També és significativa, segons la regidora, la decisió de fer una cinquena entrada a la plaça, que esponjava la gran quantitat de comparsers i comparseres que diumenge van prendre els carrers de la ciutat amb l'acompanyament d'un temps esplèndid. A banda de la participació, la setmana de disbauxa s'ha tancat sense cap incidència remarcable.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00