Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/04/2015

Èxit de participació en la XVI edició de la festa de la solidaritat 'Un dia per a l'esperança'

'És hora de canviar les regles del joc' és el lema de la campanya d'enguany d'Intermón Oxfam

Aquest dissabte, la plaça de la Vila va acollir la XVI edició de la festa de la solidaritat "Un dia per a l'esperança", organitzada per Intermón Oxfam. Des de les 11 del matí, activitats i actuacions es van anar succeint en una festa que tenia per objectiu la denúncia de les desigualtats econòmiques extremes entre els països rics i pobres. Aquestes desigualtats, segons informa la mateixa ONG, s'han disparat en els últims 30 anys, convertint-se en un dels majors problemes econòmics, polítics i socials del nostre temps. Una de les causes són les actuals regles del comerç internacional que decanta la balança de les desigualtats a favor dels més rics.Enguany, "És hora de canviar les regles del joc" és el lema triat a nivell mundial per a la nova campanya d'Intermón Oxfam.

Durant tota la jornada, un nombrós públic va participar de les diferents activitats programades, tant de lleure com de denúncia, com la simulació dels seients d'un autobús on estaven escrits noms de les 80 persones més riques del planeta que acumulen la meitat de la riquesa mundial. O també un gran muntatge consistent en una bola del món decorada amb centenars de taps de cava que simulava el món dividit per la meitat entre rics i pobres. També van estar exposats els dibuixos que feien referència a les desigualtats, realitzats per nens i nenes de diferents escoles de la ciutat. I, qui ho desitjava, podia signar en aquesta campanya de denúncia.

Al llarg de tot el dia hi va haver actuacions de dansa, música, lectura de contes i altres. Finalment, a les vuit del vespre, l'actriu Núria Valls va ser l'encarregada de llegir el manifest de la jornada, que instava a tots els líders polítics, mundials i locals a afrontar la desigualtat extrema abans que sigui massa tard. Hi van ser presents l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, i alguns regidors de l'Ajuntament.

Un dia per l'esperança - manifest
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00