Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/04/2017

Acte d'agraïment a les escoles i edificis participants en la marató d'estalvi energètic

Els diners estalviats es destinaran a les famílies de la ciutat en situació de vulnerabilitat per pobresa energètica     Els diners estalviats es destinaran a les famílies de la ciutat en situació de vulnerabilitat per pobresa energètica

Les escoles Arjau i Canigó, el centre cívic La Collada-Els Sis Camins, Neàpolis i l'Ajuntament van aconseguir estalviar el mes de febrer 4.292 euros

La marató d'estalvi energètic que es va dur a terme el mes de febrer a Vilanova i la Geltrú va aconseguir estalviar 4.292 euros, que es destinaran a les famílies de la ciutat en situació de vulnerabilitat per pobresa energètica, dins el programa Sumem Energies.

Aquest matí s'ha fet al Saló de Plens de l'Ajuntament l'acte d'agraïment a les escoles i entitats que han participat en la marató: les escoles Arjau i Canigó, el centre cívic La Collada-Els Sis Camins, Neàpolis i l'edifici consistorial de l'Ajuntament.
A l'acte hi han participat l'alcaldessa Neus Lloveras; el portaveu del govern i regidor de Promoció Econòmica, Nova Governança i Comunicació, Juan Luis Ruiz; el regidor d'Urbanisme, Habitatge i Medi Ambient, Gerard Llobet; i la regidora de Serveis Socials, Salut i Tegar Gisela Vargas. Tots quatre han lliurat els diplomes als representants dels edificis participants, i han donat les dades de la marató.Agraïment marató energètica petita

Comparativament, durant el mes de febrer de l'any 2016, el consum energètic va ser de 174.340 kWh (Kilowats/hora), i el cost econòmic als cinc equipaments municipals va ser de 20.941 €. Durant el mes de febrer de 2017, el consum ha estat de 134.946 kWh, i el cost econòmic de 16.649 €.
Això significa un estalvi econòmic en els cinc equipaments de 4.292 €, un 20% d'estalvi respecte del consum de l'any 2016.
Pel que fa a les emissions de CO2, s'ha deixat d'emetre a l'atmosfera un total de 8.210 kg de CO2, fet que contribueix a la lluita contra el canvi climàtic.

Com ha recordat el regidor Gerard Llobet, "la marató ha permès obtenir un estalvi econòmic, però també ha servit per conscienciar als usuaris i als treballadors dels cinc equipaments municipals de com poden millorar els seus hàbits energètics. Estem molt agraïts a les aproximadament 5.000 persones usuàries o implicades que, d'una manera o altra, hi han contribuït".

La regidora Gisela Vargas ha recordat que "apagant un llum o tancant una aixeta ens ajudem tots plegats. Tant de bo ho poguéssim fer tot l'any, i poguéssim destinar els recursos a aquelles famílies que ho necessiten perquè estan passant una mala època".

Per la seva banda, l'alcaldessa Neus Lloveras ha destacat la importància de projectes com el Sumem Energies, que treballa amb famílies en situació de vulnerabilitat perquè tinguin un consum energètic sostenible, i ha explicat que "les mesures importants les prenem cadascú de nosaltres, amb petits canvis d'hàbits que permeten aconseguir un important estalvi econòmic i de reducció de gasos d'efecte hivernacle".

Durant la marató del mes de febrer es van fer xerrades i tallers a la casa consistorial i a l'escola Canigó per donar a conèixer de quina manera es pot estalviar energia modificant els hàbits de consum.

Amb dades concretes, la marató ha aconseguit un estalvi en electricitat del 7,75%, i en gas d'un 41,27%.
En el cas de l'electricitat, els estalvis més grans han estat a l'escola Arjau i a l'escola Canigó, seguits del centre cívic de la Collada.
Pel que fa al gas, l'estalvi més considerable de la marató s'ha produït als dos únics equipaments que utilitzen el gas com a font energètica per la calefacció, les dues escoles participants.
I pel que fa a l'aigua, on més s'ha estalviat és al centre cívic de La Collada, 5.000 litres d'aigua, que representa un estalvi del 15,94% respecte l'any 2016.

La II Marató d'estalvi energètic per la lluita contra la pobresa energètica s'ha celebrat enguany a 12 municipis de Catalunya, amb 61 equipaments en total.

Podeu veure aquí el vídeo sobre la marató a VNG que ha publicat el Canal d'Educació i Promoció Ambiental de la Diputació de Barcelona.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00