Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/09/2014

La Policia Local realitza una campanya de seguretat passiva

La Policia Local a dut a terme una campanya de seguretat passiva La Policia Local a dut a terme una campanya de seguretat passiva

Durant una setmana, els agents locals han realitzat controls sobre l'ús del cinturó, del casc i dels sistemes de retenció infantils en els vehicles

La Policia Local, coordinada amb el Servei Català de Trànsit, ha dut a terme durant la darrera setmana una campanya de control de la seguretat passiva.

En aquest tipus de controls el que vigilen els agents és que els ocupants dels vehicles que circulen per la ciutat portin correctament cordats els cinturons de seguretat o que portin els menors d'edat en les cadiretes o sistema de retenció infantil correctament lligats. També es controla l'ús del casc en els vehicles de dues rodes.

En aquesta campanya hi ha hagut un total de 5 denúncies a diferents vehicles per no portar cordat el cinturó de seguretat degudament i una altra per no portar un menor en la cadireta o sistema de retenció infantil corresponent.

Campanya de seguretat passiva

El Servei Català de Trànsit realitza aquestes campanyes de sensibilització en matèria de seguretat viària amb l'objectiu de reduir la sinistralitat a la xarxa viària de Catalunya. Les campanyes es focalitzen en els sistemes de seguretat passiva: cinturó, casc i sistemes de retenció infantil.

Segons les dades del Servei, l'ús del cinturó de seguretat i el casc redueix en un 50% la gravetat de les lesions. Així mateix, augmentar en un 95% l'ús del cinturó de seguretat i dels sistemes de retenció per a infants reduiria 150 víctimes mortals l'any a Catalunya. D'altra banda, tot i que les motocicletes representen un 10% del parc de vehicles a Catalunya, estan implicades en un 30% dels accidents amb víctimes.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00