Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/08/2015

Finalitzen les intervencions a la Nau del Ferrocarril que permetran fer projeccions en aquest espai

La Nau estrena cortines, terra i entarimat La Nau estrena cortines, terra i entarimat

També s'ha canviat el terra de la Nau del Pont Grua i s'ha actuat a la nau annexa

Aquest mes d'agost han finalitzat les obres d'adequació i millora de la Nau del Ferrocarril. Amb el canvi de terra i la instal·lació d'uns cortinatges que permeten fer projeccions en gran format es donen per acabades les intervencions necessàries perquè l'espai, a més a més de complir amb tots els requisits i funcionalitats pels quals es destina, respongui amb qualitat a les necessitats de les entitats que hi organitzen actes i activitats.

Fruit de l'acord l'any 2012 entre l'Ajuntament de VNG i el Museu del Ferrocarril, se cedia l'ús per 10 anys d'una de les naus més emblemàtiques de l'espai museístic perquè fos utilitzada per desenvolupar-hi activitats lúdiques i culturals organitzades per part de les entitats i, molt especialment, aquelles organitzades per les associacions juvenils de la ciutat.

A partir d'aquell moment es van iniciar tot un seguit d'intervencions per adequar i adaptar l'espai a les mesures de seguretat pertinents pel tipus d'activitat que s'hi destinaven. Així, entre d'altres i com a primera actuació, es van habilitar els accessos i les sortides d'emergència.

La Nau s'inaugurà el mes de febrer de 2013 i, posteriorment, entre el 2014 i el 2015 s'hi ha intervingut per anar millorant els serveis i la funcionalitat de l'equipament. Així, a la nau annexa, s'hi ubiquen ara dos magatzems per a utillatge i begudes i un back-stage perfectament equipat. Així mateix, també s'han millorat els lavabos.

Les actuacions recents més destacades que s'han dut a terme a la Nau del Ferrocarril han estat la pavimentació de tot el terra, que s'ha cimentat en substitució del que hi havia fins ara de fusta, que generava problemes de neteja i de manteniment, i la instal·lació d'unes cortines a la paret del fons i a les finestres laterals que matisen la llum i enfosqueixen l'espai interior de la Nau, fet que millora la visibilitat en les projeccions diürnes.

Amb aquest nou material, a partir d'ara es podran fer projeccions en actes i presentacions en horari de dia i, en horari nocturn permetria portar a terme projeccions cinematogràfiques en el recinte.

La Nau compta també amb un nou entarimat homologat, que millora les condicions d'ús d'aquest equipament.

Totes les intervencions han estat treballades i consensuades conjuntament entre la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, el Museu del Ferrocarril de Catalunya i la Federació d'Entitats Juvenils i Culturals de Vilanova i la Geltrú per anar progressivament ajustant-se als requeriments i necessitats de les activitats que s'hi duen a terme i per anar millorant la qualitat dels serveis que s'ofereixen tant a les entitats organitzadores com al públic assistent. Les tres parts, Ajuntament, Museu i Federació formen part de la Comissió de seguiment de la Nau i són els responsables d'aprovar les activitats que s'hi porten a terme.

El cost de les obres, un total de 150.000 euros entre les anualitats 2013 i 2015, han estat costejades a través d'una subvenció de la Xarxa de Governs Locals de la Diputació de Barcelona.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00