Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/03/2014

Neus Lloveras lloa la tasca del personal del sector públic en el moment complicat que viu l'administració

El congrés ha tingut lloc a l'autidori de Neàpolis   El congrés ha tingut lloc a l'autidori de Neàpolis

En l'obertura del congrés intercomarcal d'UGT, l'alcaldessa de VNG s'ha referit a la importància d'anar junts contra la llei de racionalització del món local

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha obert aquest matí el cinquè congrés de la Federació de Serveis Públics del sindicat UGT del Garraf, l'Alt Penedès i l'Anoia, que ha tingut lloc a Neàpolis. En l'acte inaugural, Lloveras, que és la màxima responsable de les dues empreses públiques més grans de la comarca, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i el Consorci Sanitari del Garraf, ha reconegut "el sobreesforç que estan realitzant els treballadors públics" per mantenir la qualitat de l'atenció a la ciutadania "en aquests moments tan difícils per a l'administració".

"Tinc responsabilitat directa sobre més de 2.000 treballadors i treballadores -ha manifestat l'alcaldessa vilanovina-, i he pogut comprovar que la seva professionalitat està fent que els impactes tan durs que rep l'administració arribin d'una manera molt més suau a la ciutadania". Neus Lloveras s'ha referit a una "autèntica pèrdua de drets laborals" que ha patit darrerament el sector públic, com la congelació salarial, l'ampliació d'horari de treball o la disminució de dies de vacances, entre d'altres.

En aquest sentit, ha destacat la tasca "imprescindible que estan desenvolupant els representants sindicals per defensar els drets dels treballadors", els quals també estan fent front comú amb els municipis contra la nova llei espanyola del món local, la Ley de Racionalización y Sostenibilidad de la Administración Local (LRSAL). Sobre aquesta llei, l'alcaldessa s'ha referit als "efectes gravíssims" que tindrà en els ajuntaments i ha recordat que dilluns el Ple municipal va aprovar per àmplia majoria l'adhesió de la ciutat al recurs d'inconstitucionalitat que presentarà el món local.

L'alcaldessa ha advocat per la necessitat d'estar units per fer més força i per fer un esforç, des de l'administració, per guanyar-se la confiança de la ciutadania, incorporant valors com la transparència, l'ètica i la sostenibilitat. L'administració té un repte, segons Neus Lloveras, que és "aconseguir l'equilibri entre ser eficient, oferir un servei òptim i garantir la satisfacció dels seus treballadors i treballadores". Per a l'alcaldessa, al sector públic queda molt a fer en la gestió dels recursos humans: "en aquest sentit l'empresa privada va més avançada, treballa més en la recerca de la motivació i la satisfacció dels treballadors".

El congrés intercomarcal s'ha desenvolupat durant el matí. A l'acte d'obertura hi han assistit també la segona tinenta d'Alcaldia de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Glòria Garcia, i el gerent del Consorci Sanitari del Garraf, Josep Lluís Ibáñez. Per part d'UGT, hi han estat presents, entre d'altres càrrecs, la secretària general de la Federació de Serveis Públics de la UGT–APG, Nelly Pérez, el secretari general d'UGT Anoia-Alt Penedès-Garraf Francesc Rica, i la presidenta de la secció sindical d'UGT a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Montse Alba.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00