Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/06/2016

El Govern valora positivament el primer any de mandat

       Neus Lloveras i Juan Luís Ruiz

Neus Lloveras i Juan Luís Ruiz destaquen la rapidesa i agilitat en la posada en marxa de projectes

 El govern municipal, format per Convergència i Unió (CiU) i Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), valora positivament el primer any de govern compartit a la ciutat. L'alcaldessa, Neus Lloveras, i el primer tinent d'alcaldia i portaveu del Govern, Juan Luís Ruiz, han fet balanç dels primers 365 dies de gestió conjunta a Vilanova i la Geltrú. El portaveu municipal destaca la fortalesa del govern municipal, malgrat estar en minoria. "En el primer any hem aprovat un pressupost, unes ordenances, i tot allò que necessitava una majoria qualificada, som un govern fort i que té les idees clares, no hem estat un govern dèbil gràcies als acords."
El representant socialista recorda també que tenen un full de ruta clar, que és el Pla de Mandat.

Els resultats de les eleccions van donar a Vilanova i la Geltrú un consistori amb set forces polítiques. Per Ruiz el missatge de la ciutadania en les eleccions municipals va ser molt clar, "que hi hagi acord, diàleg, consens, per governar una ciutat, un país. Acord i diàleg, vol dir renunciar a molts dels teus posicionaments en favor d'un acord." Per això el representant del PSC ha valorat positivament el fet que "hi ha hagut partits que, lluny d'obstaculitzar, ho han facilitat."

L'alcaldessa, Neus Lloveras, per la seva banda, ha qualificat de molt positiva la rapidesa en la posada en funcionament de les accions del govern, "perquè un primer any sempre és l'any en què poses els fonaments. I no hem fet només això sinó que s'han posat en marxa projectes. Hem estat àgils i veiem com temes molt importants ja estan en marxa i s'estan executant".

Els temes destacats en el primer any del mandat, per l'alcaldessa, han estat el Pla de Xoc per l'emergència Social, l'impuls a l'economia i el manteniment i cura de l'espai públic.

Neus Lloveras també ha volgut posar en relleu la gestió amb altres administracions i les reivindicacions de la ciutat. "Val la pena dir que hi ha hagut una tasca important de cerca de recursos i de complicitats, de la Diputació de Barcelona, Ports de la Generalitat, amb la conselleria de Cultura, en projectes de suport a la cultura vilanovina, i també relacions institucionals per reivindicar la gratuïtat o la rebaixa del peatge de la C-32, la tarifació de RENFE, i inversió i finançament en la sanitat."

L'alcaldessa creu que "el projecte de ciutat no és només del govern, s'ha de tirar endavant conjuntament amb els grups polítics, amb la societat civil, amb altres institucions, perquè és un projecte per la ciutat. El govern té el privilegi de liderar-lo però hem de tirar endavant entre tots."

Tant el portaveu com l'alcaldessa s'han mostrat esperançats pels indicadors econòmics que assenyalen una recuperació de l'economia local i han apostat per aprofitar les oportunitats.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00