Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/05/2014

Èxit del 'Maria Canals porta cua a Vilanova'

Els alumnes van aprendre com funciona un piano de cua       Els alumnes van aprendre com funciona un piano de cua

Prop de 250 alumnes de primària, una quarantena de l'Escola de Música, i moltes persones del carrer van poder tocar un piano de cua davant la porta del mercat

En el marc del 60è Concurs Internacional de Música Maria Canals Barcelona, divendres arribava a Vilanova una activitat divulgativa i educativa al voltant del piano. Es tracta de "El Maria Canals portarà cua", que situa un piano de cua en un espai públic perquè tothom el pugui tocar.

Divendres, 23 de maig, davant la porta del mercat central al carrer de Francesc Macià es va instal·lar un piano, una activitat que va ser tot un èxit de públic i participació.

Al matí es van fer sessions divulgatives amb les escoles. En total, 244 alumnes de primària van passar pel piano: 7 classes del Cim (de 5è, 2n i 6è), 2 classes de 5è del Volerany, i 3 classes de L'Arjau (cursos 4t i 2n). 

Piano Maria Canals1

La sessió va consistir en una breu explicació de qui era Maria Canals, van veure el piano per dins i el seu funcionament, i tots van tocar el piano. A més, alguns dels alumnes que estudiaven piano a alguna escola de música van tocar algunes peces.

A la tarda van tocar el piano una quarantena d'alumnes de l'Escola Conservatori de Música Mestre Montserrat, que van oferir un recital molt variat.
A més, al llarg de tot el dia, molts espontanis es van apropar al piano a tocar algunes de les seves peces preferides.
El concert de cloenda amb la pianista Yoko Suzuki va donar el punt de professionalitat a la jornada. La pianista japonesa va oferir un concert variat amb música japonesa i música espanyola.

Abans del concert de cloenda la regidora de Cultura Marijó Riba va agrair al Maria Canals la seva iniciativa i va homenatjar amb unes paraules a Leonora Milà, pianista i compositora de Vilanova i la Geltrú guanyadora del premi Maria Canals, i que va estar present al concert de cloenda.

Podeu veure més fotografies de l'activitat aquí.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00