Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/09/2015

VNG acull aquest cap de setmana el IV Meetting sobre sistemes estel·lars dobles i múltiples

Les inscripcions per assitir a la xerrada-col·loqui es van fer dissabte    Les inscripcions per assitir a la xerrada-col·loqui es van fer dissabte

Prèviament a la celebració del congrés, dijous es farà una xerrada-col·loqui adreçada al públic

Més d'un centenar de persones ja s'han inscrit a la xerrada-col·loqui sobre 'Les estrelles i la nostra galàxia' que se celebrarà aquest dijous, a les 18.30 h, a l'auditori de Neàpolis. La xerrada s'organitza prèviament a la quarta trobada internacional sobre sistemes estel·lars dobles i múltiples que se celebrarà a Vilanova i la Geltrú del 18 al 20 de setembre.

Tant la sessió divulgativa que s'adreça al públic en general com el congrés internacional adreçat a científics i professionals, se celebraran a l'auditori de Neàpolis, l'espai de la Tecnologia i la Innovació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Per assistir a la xerrada només cal inscriure's prèviament a través del web del Campus Universitari de la Mediterrània (CUM). Aquesta és una de les dues activitats adreçades al públic que els organitzadors del congrés, l'Observatori Astronòmic del Garraf (OAG) i el CUM, han preparat amb l'objectiu de completar les jornades científiques. La segona activitat, també amb un marcat caràcter divulgatiu i didàctic, es realitzarà dissabte 19 de setembre de les 18 a les 21 h. A Neàpolis s'instal·larà un planetari de l'equip Fora d'Òrbita-OAG que oferirà sessions gratuïtes per conèixer la Via Làctia. Per participar en aquestes sessions també cal fer inscripció prèvia a través del web del CUM.

El IV International Meetting sobre sistemes estel·lars dobles i múltiples acollirà a la capital del Garraf una quarantena d'equips internacionals de recerca provinents de la Unió Europea, Rússia, Estats Units i Argentina. Durant la celebració del congrés, l'obertura del qual es farà divendres a les 18 h i anirà a càrrec de l'alcaldessa de la ciutat Neus Lloveras, es presentaran resultats, tècniques i metodologies que han permès als científics obtenir nous coneixements sobre aquests sistemes estel·lars. Pel que fa a l'aportació local, cal destacar que l'OAG ha esdevingut un referent internacional en la realització de programes de recerca en sistemes dobles i múltiples en col·laboració amb equips d'institucions internacionals, que en els darrers anys ha permès el descobriment de 3.000 nous sistemes que han rebut la denominació 'Garraf'.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00