Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/06/2016

Més públic a la desena edició del Mercat d'Intercanvi de Llibres a la biblioteca Armand Cardona

Cada any hi ha més gent que espera el MIL     Cada any hi ha més gent que espera el MIL

El MIL10 i la resta d'activitats de dissabte han estat tot un èxit, consolidant aquest dia especial al voltant del llibre

Dissabte es va celebrar a la biblioteca Armand Cardona Torrandell el MIL10, Mercat d'intercanvi de llibres, a més de l'hora el conte, i l'hora del conte i la 14a Fira d'Intercanvi de Punts de Llibre.
L'èxit de participació ha estat la tònica general a totes les activitats. La desena edició del MIL ha augmentat el nombre d'usuaris i de llibres intercanviats, consolidant la celebració com un dia especial al voltant del llibre, per a la biblioteca i per al públic.

Dissabte, els 159 usuaris participants al MIL10 van poder triar i remenar entre 664 llibres i DVD's que ells mateixos havien portat a la biblioteca entre els dies 11 de maig i 11 de juny, a més d'altres que havia aportat la mateixa biblioteca. El resultat va ser que el públic participant es va endur 384 documents. Val a dir que els llibres sobrants de l'intercanvi es podran agafar de manera gratuïta durant aquesta setmana al mateix equipament.

Comparat amb l'any anterior, el 2015 van ser 143 usuaris, 626 documents per triar i remenar, i 286 documents enduts.

Com cada any, el gènere més present en aquest intercanvi ha estat la novel·la, amb 168 exemplars en castellà i 48 en català, augmentant molt els llibres de coneixements respecte a l'any anterior, amb 161 llibres; a banda de 120 llibres de lectura infantil i juvenil.

El MIL, amb aquesta nova edició, ha contribuït a fomentar la reutilització i l'intercanvi amb un concepte i una pràctica senzilla, promotores de la sostenibilitat i la sensibilització.

En un altre espai de la biblioteca, també dissabte al matí, es va celebrar la 14a Fira d'Intercanvi de Punts de Llibre, que es consolida com una de les més concorregudes de les que s'organitzen a la província de Barcelona, amb una cinquantena de persones que van estar tot el matí remenant caixes i seleccionant els punts que més s'esqueien a les seves col·leccions particulars.

Finalment, les famílies van poder gaudir de l'hora del conte del "¡Ya vooooy!", a càrrec de les autores del llibre Susana Peix (text) i Romina Martí (il·lustració), que presentaven aquesta novetat editorial on un peixet eixerit però molt despistat es posa en problemes. Les autores també van fer gaudir els més petits amb jocs de memòria i tallers. Hora del conte

Prèviament a l'hora del conte es van lliurar els premis del concurs de punts de llibre infantil de Sant Jordi, amb la presència de la regidora de cultura, Teresa Llorens, que va lliurar els premis al guanyador, Biel Lara, de 4t de l'escola Sant Bonaventura; i a les finalistes: Ana Abelleira, de 6è de l'escola Cossetània, i Ona Narváez, de 6è de l'escola Sant Bonaventura. Per Sant Jordi de l'any vinent el guanyador del concurs veurà publicat el seu punt de llibre. A més tots tres es van endur un lot de llibres per gentilesa de les llibreries La Mulassa i Llorens llibres. Lliurament premis punt
Al concurs hi han participat diverses escoles de la ciutat, com la Sant Bonaventura, la Santa Teresa, la Cossetània i la Divina Providència, a més de diversos infants de manera individual.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00