Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/04/2013

El Govern valora positivament els plens amb participació ciutadana

Una de les intervencions de col·lectius en el Ple de dilluns   Intervenció del col·lectiu Aturats del Garraf en el Ple de dilluns

L'alcaldessa aposta per més participació i més transparència per recuperar la confiança de la ciutadania en la política

El Govern de VNG valora molt positivament el desenvolupament del ple d'abril i la participació d'entitats ciutadanes en la sessió de dilluns. L'alcaldessa, Neus Lloveras, ha recordat que mai abans quatre col·lectius diferents havien pres la paraula, "estem veient que els plens evolucionen, és un orgull, les mocions es converteixen en un exercici d'expressió democràtica molt interessant".

Lloveras s'ha mostrat convençuda que "aquesta és la línia en la qual han d'anar les administracions, som l'administració més propera i tenim la possibilitat de recuperar la confiança dels ciutadans en la política".

L'alcaldessa va recordar que s'està treballant en la modificació del Reglament Orgànic Municipal, ROM, que regula –entre d'altres- el funcionament dels plens. Per Neus Lloveras aquesta modificació ha d'anar encaminada a fomentar el debat i la participació ciutadana, "estic convençuda que hem d'avançar cap una nova manera de fer política, és un repte".

Precisament per avançar en l'aproximació de l'administració a la ciutadania, el Ple va aprovar el "Codi d'ètica i bon govern" que vol fomentar valors com la transparència, la participació, la sostenibilitat i l'eficiència. A diferència d'altres codis ètics, el de VNG incorpora una comissió de seguiment amb representació de sindicats, ciutadania, treballadors i el Defensor de la Ciutadania. 

L'ajuntament de VNG fa temps que treballa promovent la Responsabilitat Social Corporativa, RSC, amb iniciatives com una comissió de compra responsable, una enquesta oberta al web que recull l'opinió del ciutadans i ara el codi ètic. L'alcaldessa ha explicat també una iniciativa que es durà a terme properament, "hem demanat voluntàriament que l'ONG Transparència Internacional ens sotmeti a prova en més de 80 indicadors. El mes de maig farem públics el registre de béns i interessos dels regidors i regidores, anem més enllà dels sous, que ja son públics i que consten en l'acte del ple en el qual es va aprovar".

El codi ètic ha estat una prioritat de l'equip de Govern i consta en el Programa d'Acció Municipal, PAM, per aquest mandat. El document s'ha treballat de forma col·laborativa amb els treballadors i treballadores municipals. Més FOTOS del ple

Codi d'Ètica
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00