Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/11/2016

Converses sobre Joaquim Molas

La xerrada es farà dimecres a les 9.30 h al Balaguer    La xerrada es farà dimecres a les 9.30 h al Balaguer

José Corredor-Matheos i Daniel Giralt-Miracle obren dimecres el cicle de xerrades emmarcat en l'exposició 'Atles Molas. Ordre i disjuncions en les avantguardes'

Fins al 15 de gener es pot visitar a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer l'exposició “Atles Molas. Ordre i disjuncions en les avantguardes”. El passat mes de març es complia el primer aniversari de la mort de Joaquim Molas. La Biblioteca Museu Balaguer i l'Aula Joaquim Molas han volgut fer el primer acte de reconeixement i reivindicació de la persona i de la tasca ordenadora de Joaquim Molas, i ho han fet amb aquesta mostra comissariada pels professors Enric Bou (Università Ca' Foscari Venezia) i Jordi Cerdà Subirachs (Universitat Autònoma de Barcelona).

Durant aquestes setmanes s'ha programat un cicle de converses amb persones que des d'aspectes diferents van tenir contacte directe amb Joaquim Molas. La primera se celebra aquest dimecres, 9 de novembre. José Corredor-Matheos i Daniel Giralt-Miracle parlaran de “Joaquim Molas i les exposicions d'avantguardes”. La conferència tindrà lloc a la biblioteca patrimonial de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer a les 19.30 h.

El 17 de novembre Joan R. Veny i Glòria Bordons parlaran sobre “Molas, entre Foix i Brossa”. El 15 de desembre Vicenç Altaió i Sam Abrams conversaran sobre “Molas, educació sentimental i avantguardista”, i el 15 de gener de 2017, per cloure la mostra, Joan Lluís Bozzo i Isona Passola parlaran sobre “Molas i la llavor d'un nou teatre”.

L'exposició “Atles Molas. Ordre i disjuncions en les avantguardes” mostra la intervenció de Joaquim Molas com a crític, historiador, professor i impulsor d'activitats editorials, en la descoberta i estudi de les avantguardes literàries a Catalunya. Aquest és un dels aspectes als quals dedicà una atenció fidel al llarg d'una llarga trajectòria d'estudiós. És el fruit d'una primera incursió en el seu arxiu i biblioteca que forma part del llegat a la Biblioteca Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú. L'exposició descobreix el món de les avantguardes catalanes amb tota la seva potència tal i com les va conduir Joaquim Molas tot viatjant des de Joan Salvat - Papasseit fins als còmics underground.

A banda de les converses, diumenge 20 de novembre a les 12 h es farà una visita comentada a l'exposició. La visita, que és gratuïta, anirà a càrrec del comissari de la mostra Jordi Cerdà Subirachs.

L'horari d'obertura al públic és de dimarts a dissabte de 10 a 14 h i les tardes de 17 a 19 h, excepte dijous, de 19 a 21 h; diumenge d'11 a 14 h. Tots els dijous l'entrada és de franc.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00