Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/11/2011

'La ruta dels enigmes' es posa en marxa

Núria Vall, Marijó Riba i Carme Bravo durant la presentació  Núria Vall, Marijó Riba i Carme Bravo durant la presentació

La iniciativa, que vol promoure la cohesió social i la diversitat, consta d'una gimcana per provar els coneixements de la llengua i la cultura catalana

La campanya 'La ruta dels enigmes', que pretén promoure la cohesió social mentre els participants superen proves al voltant de la llengua, la cultura i la diversitat de la ciutat, s'ha posat en marxa aquesta tarda.

La presentació de l'activitat ha anat a càrrec de Matijó Riba, regidora de Cultura de l'Ajuntament de VNG, que ha explicat que aquesta campanya "permet descobrir la ciutat a través del coneixement de la llengua, i a l'inrevés".

L'acte inaugural ha comptat també amb la presència de Carme Bravo, representant de la Xarxa d'Espais per la Llengua, que ha explicat que el premi més important de la ruta és "poder sortir al carrer a practicar la llengua catalana i sentir-se ben atès"; i de l'actriu Núria Valls, que ha animat a tots els ciutadans i ciutadanes a "parlar català al carrer", ja que això ajudarà a entendre'l a les persones que no el dominen i els permetrà practicar-lo, ha explicat. 

La ruta dels enigmes
Aquesta iniciativa, que s'allargarà fins el proper 2 de desembre, es desenvolupa a través d'una gimcana, sense un ordre predeterminat, que transcorre per diversos equipaments de la ciutat: la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer, l'Escola d'Adults Teresa Mañé, Centre Cívic La Geltrú, el Castell de la Geltrú, la Biblioteca Joan Oliva, la Botiga de Vilanova i la Geltrú, el Mercat del Centre, l'Oficina Jove Garraf, el Servei de Català, el Centre Cívic la Sardana, la Biblioteca Armand Cardona Torrandell i l'Hiper Simply.

En tots aquests indrets caldrà resoldre les proves que es plantegin, que podran ser preguntes, de recerca o d'habilitat. Les persones que encertin totes les respostes participaran en el sorteig de diferents obsequis. Els primers premis seran un televisor de 32'' LCD i un ordinador ultraportàtil 10.1'' (netbook).

La ruta dels enigmes està impulsada per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, conjuntament amb les entitats i serveis que conformen la Xarxa d'espais per la llengua i amb la col"laboració del Diari de Vilanova i Hiper Simply.

Poden participar-hi totes les persones nascudes abans del 1999 o en aquell mateix any i que resideixin a Vilanova i la Geltrú. Les bases es poden consultar a aquí o també als equipaments públics de la ciutat.

Notícia relacionada

Més informació


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00