Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/02/2016

Comença la temporada d'Arts Escèniques i Visuals a Vilanova i la Geltrú

Les castanyoles de la vilanovina Belén Cabanes, diumenge a l'Auditori    Les castanyoles de la vilanovina Belén Cabanes, diumenge a l'Auditori

'Només són dones' amb Míriam Iscla, Maika Makovski i Xaro Campo enceta divendres la temporada d'arts escèniques. Diumenge és el torn de la música amb la Camerata Eduard Toldrà i Belén Cabanes

Passat Carnaval és hora d'iniciar una nova temporada d'arts escèniques i visuals a Vilanova i la Geltrú. I aquest cap de setmana els equipaments municipals enceten la temporada febrer-juny amb 3 propostes: en matèria d'arts visuals, el Centre d'Art Contemporani La SALA inaugura divendres l'exposició “Immersos en les dades”; en teatre, el Principal acull l'obra “Només són dones”, i pel que fa a la música, es podrà gaudir de la Camerata Eduard Toldrà acompanyada de Belén Cabanes a l'Auditori Eduard Toldrà.

Míriam Iscla, Maika Makovski i Xaro Campo, sota la direcció de Carme Portaceli, són les protagonistes de “Només són dones”, una obra sobre la memòria història i la invisibilitat de les dones durant la Guerra Civil que es representarà divendres a les 9 del vespre.
Es tracta d'un espectacle multidisciplinari on intervenen el teatre, la dansa i la música en viu. Un homenatge a totes aquestes heroïnes condemnades al silenci. Un espai per a la nostra Memòria Històrica, clau essencial per mirar el nostre futur.
L'obra parla de les dones durant la Guerra Civil: esposes, mares, filles, germanes,... però també militants, sindicalistes i lluitadores incasables per la democràcia i pels drets adquirits durant la segona república.
Cinc històries entrellaçades i creades a través de moltes històries reals, ens expliquen els patiments i les penúries que van viure milers de dones a les presons d'arreu de l'Estat espanyol. Una crida universal al reconeixement envers centenars de milers de dones immerses en conflictes bèl·lics d'arreu, que van lluitar per crear un món millor i en molts casos van morir en l'intent.

I diumenge la Camerata Eduard Toldrà torna a l'Auditori que porta el seu nom amb “Colors ibèrics”, l'espectacle en que la vilanovina Belén Cabanes se suma a la Camerata, per interpretar la combinació d'un color instrumental propi de l'àmbit de la música tradicional, les castanyoles, amb la música extremadament descriptiva i enèrgica d'un dels compositors més destacats del classicisme italià i espanyol, Luigi Boccherini. La primera part repassarà la seva “Musica Notturna delle Strade di Madrid” i el seu “Fandango del Quintet per a guitarra i cordes en Re major”.

A la segona part es podran sentir obres com l'expressiu “Lament” de l'anglès Frank Bridge, la brillant obra de l'italià Ottorino Respighi, “Antiche danze et arie per liuto” (inspirada en temes renaixentistes), i el trepidant “Scherzo Diabòlic” de Xavier Pagès-Corella, dirigit pel propi compositor.

Tot un espectacle de la Camerata Eduard Toldrà, acompanyada per Belén Cabanes a les castanyoles i Joan Carles Martínez a la guitarra, sota la direcció de Xavier Pagès-Corella.

Aquesta serà la primera de les tres produccions de la temporada amb la Camerata Eduard Toldrà. La segona serà a l'abril amb la direcció de Salvador Brotons, i la tercera al juny amb Gueràssim Voronkov.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00