Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/05/2015

Diumenge es presenta el FIMPT

La Big Cat ja va actuar en la producció pròpia del FIMPT de 2014 a l'Auditori   La Big Cat ja va actuar en la producció pròpia del FIMPT de 2014 a l'Auditori

El Festival Internacional de Música Popular Tradicional, que se celebrarà enguany de l'1 al 4 d'octubre, es presenta amb un concert en el marc de la Fira Temps de Vi

El FIMPT celebra enguany la seva 35a edició, que consolida i amplia les col·laboracions amb entitats locals. Mostra d'això és que s'uneix a la Fira Temps de Vi, presentant-se aquest diumenge en el marc de la Fira, oferint un concert molt especial.

L'acte es farà a les 12 del migdia a la rambla Principal, a l'escenari de davant del Teatre Principal. Tothom qui ho vulgui podrà descobrir el cartell del 35è FIMPT, amb una imatge gràfica que ha dissenyat Joan Celorio i que ell mateix presentarà. Josep Contreras, coordinador de la comissió artística, explicarà el cartell i la programació d'aquest any. La regidora de Cultura Marijó Riba clourà l'acte.

Després de la presentació començarà el concert amb la Big Cat de Música Llatina, una proposta musical de gran qualitat, de la qual vam poder gaudir en l'edició de 2014 en la producció pròpia del Festival. Aquesta formació barreja el caminar de la música llatina amb els sons característics dels instruments del nostre país. Sota la direcció d'Eduardo Tancredi, presenta el resultat d'aquesta fusió, on la tenora, el tible, la gralla, la dolçaina, el flabiol i el fiscorn conviuen amb la base moderna per elaborar un repertori sorprenent amb música de banda i banda de l'Atlàntic. 13 músics que ens delectaran amb un flabiol, un tible, una gralla, una tenora, una trompeta, un saxo tenor, un fiscorn, un bombardí i un trombó, un fagot, un saxo baríton, una bateria, percussió, un baix i un piano.

La col·laboració amb Temps de Vi va més enllà, ja que la fira també tindrà el seu espai de col·laboració durant la celebració del FIMPT, de l'1 al 4 d'octubre. I és que la col·laboració d'agents de la ciutat s'està potenciant els darrers anys per engrandir el FIMPT, com es va poder veure el 2014 amb la implicació d'entitats com Docanrol –organitzant les sessions de documentals DocPT-, o Endimari, Can Pistraus i El Gambot per organitzar les nits FIMPTeres. Sota la marca "Música amb segell original", el festival vol reforçar la música popular actual, i obrir-se sobretot al públic jove.

D'altra banda, des de la passada edició el FIMPT s'emmarca en la promoció de la marca "Festivals Penedès", que inclou també el Vijazz de Vilafranca i el Pau Casals del Vendrell. La intenció és que a la llarga tots els festivals del Penedès es puguin promocionar de manera conjunta.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00