Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/01/2015

Oberta la convocatòria als Premis Eugeni Molero de periodisme

Els premis incorporen dos noms il·lustres del periodisme comarcal     Els premis incorporen dos noms il·lustres del periodisme comarcal

Els premis, que passen a ser bianuals, es diuen Premis Eugeni Molero i Albert Virella i Bloda de Periodisme i Investigació Comarcal

Fins al 31 de març es poden presentar els treballs per als Premis Eugeni Molero de Periodisme, que enguany incorporen el nom d'Albert Virella i Bloda, i que organitza el Consell Comarcal del Garraf amb la col·laboració de l'Associació de Periodistes del Garraf (APG).

A través d'un conveni de col·laboració, l'APG ha assessorat el Consell Comarcal del Garraf en la convocatòria d'aquests premis reformulant les bases i conformant el jurat per tal de donar-los un impuls. La finalitat d'aquesta col·laboració ha estat adaptar els Premis Eugeni Molero als canvis i les innovacions del panorama comunicatiu i fer-ne l'adequada divulgació entre el sector, per afavorir la participació de periodistes nacionals i internacionals.

El Consell Comarcal del Garraf convoca des de l'any 1992 els Premis Eugeni Molero de Periodisme i Investigació Comarcal en homenatge i memòria d'un dels periodistes més rigorosos i compromesos de la nostra comarca, impulsor de nombrosos projectes en l'àmbit cultural i col·laborador en diferents publicacions.

Fins a l'any 2011 els Premis eren anuals, i a partir del 2014 passen a ser bianuals. L'altra novetat és que incorporen un recordatori i reconeixement a la figura d'Albert Virella i Bloda, historiador i estudiós de les viles de la comarca del Garraf i del Penedès.

Amb aquesta convocatòria l'ens comarcal vol fer un reconeixement al treball periodístic i d'investigació relacionat amb el Garraf i donar suport a aquelles persones i joves que amb el seus treballs periodístics o d'investigació promocionen i donen a conèixer el nostre territori.

Els premis es distribueixen en 6 modalitats. La de periodisme escrit, dotada amb 2.000 euros, admet articles i reportatges relacionats amb la comarca del Garraf, publicats a la premsa en format imprès o digital, o en portals o blogs d'Internet. El premi de periodisme audiovisual (ràdio i televisió) també està dotat amb 2.000 euros i admet reportatges, programes i vídeos relacionats amb la comarca del Garraf, que s'hagin enregistrat i emès per ràdio i televisió, o en portals o blogs d'Internet. Pel que fa al periodisme gràfic (2.000 euros mes), hi poden optar fotografies o reportatges fotogràfics relacionats amb la comarca del Garraf, publicats a la premsa o en portals o blogs d'Internet.
La quarta modalitat està dirigida als estudiants de Periodisme i Comunicació Audiovisual, que poden guanyar 1.000 euros amb qualsevol treball periodístic relacionat amb la comarca del Garraf i realitzat per estudiants de graus de Periodisme o Comunicació Audiovisual, en qualsevol format, que no hagi estat publicat o emès en un mitjà de comunicació.
La cinquena és la d'investigació. El premi, de 2.000 euros, admet estudis, investigacions i treballs de recerca sobre aspectes socials, culturals i històrics, artístics, econòmics, sociològics, literaris, etc. de la comarca del Garraf. Els treballs han de ser originals, inèdits, no publicats ni premiats.
Finalment hi haurà un premi d'investigació per a estudiants de batxillerat, dotat amb 1.000 euros, 600 per a l'alumne i 400 per al centre educatiu. Poden optar a aquest premi estudis, investigacions i treballs de recerca sobre aspectes socials, culturals i històrics, artístics, econòmics, sociològics, literaris, etc. Els treballs han d'estar realitzats exclusivament per alumnes de batxillerat dels instituts d'estudis de secundària de la comarca del Garraf.


Podeu consultar les bases del Premis Eugeni Molero i Albert Virella i Bloda de Periodisme i Investigació Comarcal aquí.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00