Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/06/2016

La Camerata Eduard Toldrà, protagonista aquest cap de setmana a l'Auditori

Voronkov dirigirà un cop més la Camerata Voronkov dirigirà un cop més la Camerata

Guerassim Voronkov dirigirà l'últim concert de la temporada de la Camerata Eduard Toldrà. Dijous, Romà Escalas explicarà a tothom qui ho vulgui el què oferirà la nostra Camerata

Aquest dijous 9 de juny se celebra una nova edició del Parlem de Música. Sota el títol “La música de la Camerata Eduard Toldrà”, Romà Escalas parlarà a l'Auditori Eduard Toldrà del concert que s'hi podrà escoltar diumenge.
Serà, com sempre, a les 9 del vespre en una xerrada oberta i gratuïta.
La programació de la Camerata Eduard Toldrà ha donat peu a Romà Escalas per endinsar-se en algunes de les obres del seu repertori i així, de la seva mà, podrem entrar a fons en el programa previst per diumenge sota la batuta de Guerassim Voronkov. La Suite Capriol de Peter Warlock, inspirada en unes danses antigues de Thoinot Arbeau (1519-1595), i obra principal d'aquest concert, servirà de pretext per tal que Romà Escalas ens apropi una mica més, amb el seu mestratge, a la música que tenim l'oportunitat de poder escoltar prop de casa.

I diumenge a les 7 de la tarda, el director Guerassim Voronkov ens proposa tancar la temporada de la Camerata Eduard Toldrà amb una obra poc coneguda, d'un compositor poc conegut anglès, que enllaça la música antiga i el barroc amb el segle XX.
La faceta d'investigador de la música antiga anglesa va portar al compositor Peter Warlock (1894-1930) a reelaborar una col·lecció de danses de Thoinot Arbeau (1519-1595) i adaptar-les per a orquestra de corda amb un resultat excel·lent, propi del barroc anglès. La “Suite Capriol” ens transportarà a l'Anglaterra del XVII a través de les danses antigues de la mà d'un compositor de principis del XX.

Aquesta obra central del programa anirà acompanyada de dues serenates, la Serenata per a cordes núm. 1 op. 9, de Robert Fuchs i la Serenata per a cordes, d'Edward Elgar. Aquest tipus de composició musical és una composició en diverses parts, per a petita orquestra, originàriament pensada per a festejar l'enamorada, i que tingué molta popularitat al segle XVIII. Música amable, melòdica i poc complicada que es tocava al vespre, sovint a l'aire lliure i habitualment als jardins dels aristòcrates. El programa s'acabarà de completar amb l'obra Langsamer Satz, d'Anton Webern.

Podeu comprar les entrades a www.auditoritoldra.cat

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00