Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/08/2014

La cercavila de l'Imaginari i la presa de procuració dels pabordes 2015, últims actes de la Festa Major

El 6 d'agost a la tarda és el més esperat pels nens i nenes      El 6 d'agost a la tarda és el més esperat pels nens i nenes

Les ganes de posar "Tota la festa als teus peus" han fet una Festa Major 2014 molt participativa

Janira Baeza, Àngela Belmonte, Isabel Gutiérrez, Cèsar Muñoz, Oriol Alemany, Emília Llambrich i Toni Villaró ja han agafat oficialment el relleu de la pabordia a Lídia Papiol, Jaume Massó, Cristina Llanas, Alfred Castells, Rosa Ribas, Alfredo Batlle i Pilar Martínez.
La presa de procuració dels Pabordes 2015 va ser el darrer acte de la Festa Major 2014, en la que uns cansats i emocionats pabordes i pabordesses passaven la responsabilitat d'organitzar la festa a un nou i il·lusionat grup. Un acte que es va fer dimecres al vespre als jardins del Museu Romàntic Can Papiol, i en el que va intervenir l'alcaldessa acompanyada de diversos regidors i regidores de la ciutat.

Una estona bans, els carrers de la ciutat s'havien omplert de nens i nenes en l'acte infantil de la festa: la Cercavila de l'Imaginari, que se celebra des de l'any 1999. La cercavila està formada per vuit balls que tenen els seus orígens en contes, llegendes i fets històrics de la comarca del Garraf: la Fundació de la Vila Nova, el ball del Cep, el ball de la Sínia, el ball del Miralpeix, el ball de Pescadors, el ball de l'Arribada del Ferrocarril, el ball de les Coves de Ribes i el ball de la Lluna en un Cove. Els carrers es van omplir amb els més de 200 nens i nenes d'entre 6 i 16 anys que participen a la cercavila, i tots els seus familiars, amics i públic que no es vol perdre la festa.

Els actes centrals de la Festa Major, però, es van celebrar dimarts, 5 d'agost, dia de la Mare de Déu de les Neus. Després de les matinades, els balls i entremesos van acompanyar les autoritats a ofici, que per primera vegada va ser retransmès per Canal Blau Televisió. Un ofici marcat per la interpretació dels goigs a la Mare de Déu de les Neus, la presència dels Gegants Grossos i l'ofrena del Ball d'en Serrallonga.

A la tarda va ser el torn de l'exhibició de balls parlats, i al vespre arribava l'esperada renovació del Vot del Poble a la plaça de les Neus. Un acte que va acabar amb la ballada conjunta de tots els balls i entremesos i amb el desplegament de dues estelades gegants des dels balcons de l'Església de Sant Antoni Abat, mentre el públic entonava El Cant dels Segadors.

Podeu veure totes les imatges de la festa en aquest àlbum de fotografies.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00