Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/11/2014

Fina Puigdevall és l'ambaixadora de la XVIII Ruta del Xató

La nova temporada es va obrir a Vilafranca del Penedès

La divuitena temporada de la Ruta del Xató es va obrir ahir al matí a la Casa Miró de Vilafranca del Penedès. La Ruta del Xató és la proposta de turisme gastronòmic que entorn a aquesta recepta única realitzen les comarques del Garraf, l'Alt i el Baix Penedès. La xef Fina Puigdevall, del restaurant olotí Les Cols, amb dues estrelles Michelín, serà l'ambaixadora de la Ruta 2014 – 2015. No es va voler perdre la cita l'ambaixador sortint, el xef Nando Jubany.

La Ruta del Xató està organitzada per la Coordinadora de Gremis de la Ruta del Xató, formada pel Patronat de Turisme del Vendrell, l'Agència de Promoció de Turisme de Sitges, el Patronat de Comerç i Turisme de Vilafranca del Penedès, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Turisme de Calafell i els gremis d'hostaleria de l'Alt Penedès, el Baix Penedès, Sitges i Vilanova i la Geltrú, i compta amb el suport de la D.O. Penedès, les diputacions de Barcelona i Tarragona, i el patrocini d'Anxoves de l'Escala, Cafès Novell, Casa Ametller i Comansi; La Vanguardia com a mitjà oficial, i Catalunya Turisme com a col·laborador institucional.

Entre els atractius principals de la Ruta hi haurà les tradicionals Xatonades i festes populars que organitzen les diferents viles que la integren. Aquest diumenge és el torn de Vilanova i la Geltrú que celebrarà el Festival del Xató. Les altres xatonades populars, ja un cop iniciat l'any 2015, són la Xatonada Popular del Vendrell (1 de febrer de 2015), la Festa del Xató de Vilafranca del Penedès (22 de febrer de 2015), i la Xatonada Popular de Calafell (1 de març de 2015). 

A la Ruta del Xató 2014 – 2015 hi participen 58 restaurants i dos càterings de les tres comarques. Però la Ruta també comptarà amb la participació d'allotjaments, cellers i activitats d'oci. Aquesta edició es repetirà també el programa de fidelització, amb el sorteig de més de 140 premis entre els clients que visitin els diferents restaurants que conformen l'oferta de la Ruta del Xató.

L'acte d'inauguració va comptar amb les intervencions de Pere Regull, alcalde de Vilafranca del Penedès, en representació dels ajuntaments que formen part de la Ruta del Xató; i de Joan Anton Matas, President de la Coordinadora de Gremis de la Ruta del Xató.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00