Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/04/2016

Gisela Vargas i Joan Martorell es reuneixen amb el responsable de les beques menjador de la Generalitat

La reunió es va celebrar ahir a Barcelona La reunió es va celebrar ahir a Barcelona

La regidora de Serveis Socials i el regidor d'Educació van demanar que es tinguin en compte els criteris socials a l'hora d'atorgar-les, ja que no han arribat a tots els infants que les necessiten

Jordi Miró, director general d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa del Departament d'Ensenyament, va rebre dimarts la regidora de Serveis Socials, Gisela Vargas, i el regidor d'Educació, Joan Martorell.

L'objectiu de la trobada era sol·licitar que la Generalitat tingui més en compte els criteris socials a l'hora d'atorgar les beques menjador durant el curs escolar.

Tal i com es recordarà, el mes de desembre el Ple de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va aprovar un conveni de col·laboració amb Càritas per complementar les beques menjador a través d'una aportació de 50 mil euros a la Mensa del Cor. Segons la regidora Gisela Vargas, "les beques són insuficients per cobrir les necessitats d'alguns infants amb risc de vulnerabilitat alimentària". Durant aquest curs 2015-2016, 93 infants que havien demanat una beca de menjador a la Generalitat de Catalunya no la van rebre, o bé se'ls va concedir amb un percentatge inferior a la valoració realitzada des dels Serveis Socials municipals.

Així mateix, el regidor Joan Martorell ha manifestat que "fem una valoració molt positiva de la trobada amb Jordi Miró perquè ens ha permès parlar de temes de gestió educativa que compartim amb el Departament".

Les beques de menjador escolar són gestionades pel Consell Comarcal del Garraf, però la insuficiència de recursos econòmics fa que no es puguin satisfer tots els casos que els equips dels Serveis Socials municipals com a prioritaris, en situació de risc o de risc greu, en els quals el menjador escolar és l'únic recurs que garanteix un àpat complet diari. La manca de recursos fa que la Generalitat, a l'hora de concedir les beques, utilitzi un llindar molt baix, que es basa en la declaració de la renda de l'any anterior, i que té en compte els ingressos, però no les despeses de les famílies. Segons la regidora de Serveis Socials i Salut, Gisela Vargas, "la valoració que es fa des de Serveis Socials no només té en compte les dades econòmiques, sinó que mira també la situació familiar. La puntuació atorgada per Serveis Socials és complementària, però no determinant, i considerem que hauria de ser-ho".

Una altra de les demandes que es va fer al director general d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa del Departament d'Ensenyament és que el cost màxim del preu de menjador dels nens i nenes amb dret a beca sigui el mateix en escoles públiques i en escoles concertades. En aquest sentit, destaca el treball que es fa per la cohesió social des dels Serveis Socials i l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME).

Justament, el regidor d'Educació i Ocupació va traslladar una demanda de més recursos per a l'OME vilanovina.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00