Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/02/2015

La recollida selectiva de residus augmenta durant el 2014 a Vilanova i la Geltrú

   Deixalleria Municipal Deixalleria Municipal

Per contra, han disminuït les aportacions a la deixalleria municipal Punt Net

El volum de residus procedents de la recollida selectiva ha augmentat a Vilanova i la Geltrú durant el 2014, trencant així una tendència a la baixa que es venia produint en els darrers anys. Aquest augment ha estat similar a totes les fraccions, si bé la més significativa és en el paper i cartró, en bona part a causa de la baixada del preu del cartró i a l'augment de la recollida en origen del cartró comercial. (dades 2014)

La resta de fraccions també han experimentat un considerable creixement respecte l'any passat, el que ha permès incrementar el percentatge de residus reciclats amb un 21,28% del total. Una xifra que, tot i estar lluny de l'objectiu desitjat, és indicadora dels bons hàbits que té la ciutadania alhora de fer un correcte reciclatge.

Com és habitual de cada any, els mesos en que més residus de generen són el juliol i l'agost, i el desembre i gener, coincidint amb els períodes de vacances.

Pel que fa a les aportacions que la ciutadania fa a la deixalleria municipal Punt Net, durant el 2014 s'han produït notables disminucions en algunes fraccions. Destaca la baixada de les andròmines, molt possiblement a causa del gran moment que viuen els mercats de segona mà i la tendència de la ciutadania a la reutilització i reciclatge d'objectes. Algunes de les poques fraccions que durant el 2014 es mantenen o augmenten en quan a volum recollit són la ferralla o els matalassos.

La regidora de Serveis Viaris i Mobilitat, Glòria Garcia, ha mostrat la seva satisfacció davant aquestes dades “aquestes xifres assolides ens satisfan perquè evidencien una major consciencia social en tot el tema del reciclatge. Cada vegada reciclem més i millor, i això diu molt d'una societat respectuosa i responsable amb el medi ambient i l'entorn natural”.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00