Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/11/2015

Es crea la Comissió Local de l’Habitatge amb cinc grups de treball

Vilanova i la Geltrú s'ha adherit a la Plataforma de municipis per l’habitatge digne i contra la pobresa energètica

Gerard Llobet, regidor d'Urbanisme, Habitatge i Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, ha explicat que recentment s'ha constituït la Comissió de seguiment del Pla Local de l'Habitatge. Llobet ha explicat que "aquesta comissió està formada per un representant de cada grup polític amb representació municipal i un representant tècnic dels departaments d'Urbanisme, Serveis Socials, Participació i Alcaldia, i Habitatge. Aquesta comissió es reunirà trimestralment, però també ho pot fer a petició de qualsevol dels membres integrants, amb l'objectiu de fer seguiment de l'execució de les actuacions previstes en el Pla Local de l'Habitatge. La Comissió tindrà una sessió plenària a l'any amb tots els grups de treball per posar els temes en comú i poder treballar de manera molt transversal i amb una gran capacitat interdepartamental."

Aquesta comissió també serà l'encarregada d'aprovar el Pla Anual d'Habitatge (PLH) i tindrà la capacitat d'aprovar canvis i programació anual del PLH. A més, es constituiran cinc grups de treball que abordaran les problemàtiques d'Habitatge al municipi. Aquests grups treballaran la prevenció i actuació envers desnonaments; el Pla de Xoc: Emergència Habitacional; el parc d'habitatges socials; el foment de la rehabilitació i l'habitabilitat; i la planificació i el seguiment del POUM.

El grup de prevenció i actuació envers desnonaments, liderat pel d'Habitatge, estarà format per membres de Serveis Socials, Habitatge, Participació, Plataformes Socials, Càritas, entitats veïnals, jutjats, entitats financeres, i ADICAE. Es reuniran de manera trimestral i entre les seves funcions destaca el disseny i la creació d'un circuit d'atenció integral a persones amb deutes i/o risc de pèrdua de l'habitatge; negociació amb entitats financeres; assessorament i intermediació hipotecària; i col•laboració amb els jutjats

El grup de Pla de Xoc: Emergència Habitacional estarà coliderat per Serveis Socials i Habitatge i format per membres de Serveis Socials, Habitatge, Participació, Convivència, Plataformes Socials, Càritas, i entitats veïnals. Es reunirà mensualment i les seves funcions es centraran en el Protocol d'Actuació en Emergència Habitacional; ajuts urgents a l'habitatge;la mesa d'adjudicació d'habitatges d'emergència; i la problemàtica ocupa amb el seguiment de la feina del grup de treball intern.

El grup de Parc d'habitatges socials estarà formada per la Comissió de Gestió del Parc Municipal que està formada per Habitatge, Serveis Socials, Recaptació, i els Serveis Jurídics. A més d'aquest membres al grup de treball hi haurà membres de Convivència, Participació, entitats socials, plataformes socials, o entitats cooperatives com Sostre Cívic, i d'altres. Es reuniran trimestralment i duran qüestions com el seguiment de la Comissió de gestió parc municipal que està encarregada de temes com les adjudicacions de pisos municipals, impagaments, o convivència de llogaters; col•laboració de la gestió del parc públic extern amb Incasol, o l'agència de l'habitatge; el manteniment i rehabilitació del parc públic; o la recerca d'habitatge social (bancs, particulars, fundacions).

El quart grup de foment de la rehabilitació i habitabilitat està liderat per Habitatge i format per Disciplina Urbanística, Medi Ambient, Participació, ADEPG, gremis de constructors, Apis, entitats cooperatives tipus CELOBERT, Sostre cívic, Delegació Col•legi d'Arquitectes Alt – Penedès - Garraf, o Node Garraf. Es reuniran trimestralment i impulsaran campanyes de foment de la rehabilitació, de foment de l'eficiència energètica i la sostenibilitat, i de control de l'habitabilitat. Aquest grup també estudiarà noves eines d'actuació respecte àmbits com la masoveria urbana, les cooperatives de rehabilitació d'edificis per ús social, o col•laboracions en rehabilitació, formació ocupacional, i inserció laboral.

El cinquè i darrer grup de la Comissió de Seguiment del Pla d'Habitatge serà el de planificació i seguiment del POUM. Estarà liderada per Urbanisme i formada per Habitatge, Urbanisme i Participació, més alguns membres que a hores d'ara estan per determinar. Entre les seves atribucions destaquen les aportacions en matèria d'habitatge (memòria social), o el seguiment dels treballs de planificació i redacció del POUM en els punts relatius a l'habitatge.

També en qüestions d'habitatge, el regidor Gerard Llobet va destacar que l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha participat aquesta setmana a Terrassa en la constitució d'una plataforma de municipis per l'habitatge digne i contra la pobresa energètica. Aquesta plataforma està formada per municipis d'entre 50.000 i 500.000 habitants de tot Catalunya i també de l'Estat espanyol

En aquesta primera trobada dels consistoris, que estan treballant activament en matèria d'habitatge, es van fixar les bases, objectius i línies d'actuació del nou ens, que restaria obert a qualsevol futura adhesió. Llobet ha afirmat que "amb la creació d'aquesta plataforma, els municipis, que són l'administració més propera a la ciutadania i qui atén en primera instància totes les problemàtiques derivades de la pèrdua de l'habitatge, podran tenir més força a l'hora d'aconseguir canvis en les polítiques de dret a un habitatge digne."
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00