Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/02/2017

El poeta Antoni Clapés llegeix 'La vídua' de Ramon Casas al Museu Víctor Balaguer

La xerrada s'inclou al cicle 'Lletres i arts. Visions de Ramon Casas'   La xerrada s'inclou al cicle 'Lletres i arts. Visions de Ramon Casas'

Dijous 16 de febrer es fa una xerrada al voltant de l'Any Casas, amb la presència de Vinyet Panyella, comissària de l'Any Ramon Casas, i Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes

L'any 2016 es van commemorar els 150 anys del naixement del pintor, cartellista i dibuixant Ramon Casas (1866-1932) amb diferents exposicions arreu del territori. El Museu Víctor Balaguer va participar en la mostra titulada “Ramon Casas als Museus del Penedès” amb l'exposició de totes les peces de l'artista que formen part del fons de la institució, i ara ho torna a fer amb el cicle “Lletres i arts. Visions de Ramon Casas”. Aquesta iniciativa, organitzada pel comissariat de l'Any Ramon Casas i la Institució de les Lletres Catalanes, planteja una proposta interartística en la qual sis escriptors fan una lectura de sis obres del pintor.

El poeta Antoni Clapés i la pintura “La vídua”, donada pel mateix Ramon Casas a la institució balagueriana l'any 1890, seran els protagonistes de la cinquena d'aquestes xerrades. Amb una extensa trajectòria i obra traduïda a altres llengües, Antoni Clapés (Sabadell, 1948) ha publicat dues dotzenes de llibres i nombrosos textos en edicions d'art, pròlegs, plaquettes i antologies.

L'acte tindrà lloc dijous 16 de febrer a les 19.30 h a la Pinacoteca del Museu Víctor Balaguer, i serà presentat per Vinyet Panyella, comissària de l'Any Ramon Casas; i per Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes. Les places són limitades i cal fer reserva prèvia al telèfon 93 815 42 02 o bé al correu informacio@victorbalaguer.cat.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00