Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/06/2013

El CUM posa l'accent en el mar i la nàutica en la programació d'enguany

 La programació del CUM potencia l'àmbit marí i nàutic amb diverses activitats     La programació del CUM potencia l'àmbit marí i nàutic amb diverses activitats

Els cursos, una trentena, s'clouen dins de cinc àmbits temàtics: Ciència i tecnologia; Medi ambient; Societat, cultura i turisme; Societat de la Informació i Economia i empresa

El mar i la nàutica centren enguany les novetats de la programació de la 17a edició del Campus Universitari de la Mediterrània (CUM) que organitza l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a través de l'IMET, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i l'Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed).

De juliol a octubre de 2013 el CUM ofereix més d'una trentena d'activitats de cinc àrees temàtiques: Ciència i tecnologia; Medi ambient; Societat, cultura i turisme; Societat de la Informació i Economia i empresa.

Pel que fa a les propostes noves d'enguany, centrades en el mar i en la nàutica, corresponen a l'àrea de Medi Ambient. Pe a aquest estiu s'ha programat cursos relacionats amb la sostenibilitat del medi marí com 'Ports i platges: el repte ambiental de mantenir la qualitat de l'aigua marina'; 'Contaminació associada al transport marítim' o 'Sostenibilitat del short sea shipping'. Pel que fa a l'àrea d'Economia i Empresa també ha programat un seguit de cursos de l'àmbit marí i nàutic com són: 'Introducció al negoci marítim portuari'; 'Introducció al negoci marítim pesquer' i 'Noves eines d'exportació i planificació logística', entre d'altres.

Aquesta aposta en la programació d'enguany del CUM està estretament lligada a l'objectiu expressat per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú de desenvolupar el projecte de Clúster nàutic a la nostra ciutat. En aquest concepte de clúster el campus universitari hi desenvolupa un paper actiu amb la programació d'activitats educatives al voltant del mar Mediterrani.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00