Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/04/2011

Vilanova i la Geltrú viu una jornada solidària

La periodista Rita Marzoa va ser l'encarregada de llegir el manifest   La periodista Rita Marzoa va ser l'encarregada de llegir el manifest

La plaça de la Vila va ser l'escenari, dissabte, de la festa de la solidaritat 'Un dia per a l'Esperança'. Durant la jornada, que estava organitzada per Intermón Oxfam, es van realitzar diverses activitats

Vilanova i la Geltrú va viure dissabte una jornada marcada per la solidaritat. La plaça de la Vila va ser l'escenari durant tot el dia de la 17a edició de la festa 'Un dia per a l'Esperança', que estava organitzada per Intermón Oxfam sota el lema 'Que no paguin els de sempre'.

L'objectiu de la jornada era crear un procés de reflexió per, entre tots, impulsar una sortida a la crisi que no penalitzi als que menys tenen, fomentant així vies alternatives de finançament de la despesa social i el desenvolupament. 

Festa de la solidaritat 'Un dia per l'esperança'Descarrega't la foto

En aquest sentit, la periodista Rita Marzoa, directora del programa Solidaris de Catalunya Ràdio, va ser l'encarregada de llegir el manifest commemoratiu, en el qual s'instava al Govern espanyol a impulsar la taxa Robin Hood, un petit impost del 0,05% sobre les transaccions financeres que permetria combatre la pobresa i suposaria una sortida de la crisi sense penalitzar als que menys tenen.

El vilanovins i vilanovines que es van apropar a la celebració van poder gaudir de diverses activitats, com 'contacontes', jocs infantils o una flash mob, i actuacions musicals, com les que van dur a terme la Banda de Música de l'Escola Mestre Montserrat, Music Àrea i els grups de batucada Markatú i Taboo. 

Festa de la solidaritat 'Un dia per l'esperança' a la plaça de la VilaDescarrega't la foto

A més, els i les assistents també van poder adquirir productes de comerç just així com informar-se sobre com es pot guanyar la batalla a la gana a Tanzània o com es pot superar la pobresa mitjançant el foment del comerç just.

Enguany, la jornada solidària es va celebrar a un total de 46 ciutats de l'estat espanyol i a Andorra, i comptava amb la col·laboració de més de 3000 persones voluntàries.

La festa va comptar amb la presència de Joan Ignasi Elena, alcalde de VNG, Iolanda Sánchez, primera tinent d'alcalde i regidora de Governança, Participació i Medi Ambient i Juan Luis Ruiz, quart tinent d'alcalde i regidor de Serveis viaris.

Consulta el manifest 

Descarrega't la foto de portada
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00