Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/01/2016

Fòrum literari a la Joan Oliva

Haruki Murakami      Haruki Murakami

El 25 de febrer es farà un col·loqui sobre l'obra 'Tòquio blues', que parla de la solitud i l'amor

Aquesta setmana s'han obert les inscripcions pel Fòrum Literari "La Solitud i el món interior de les persones" a la biblioteca municipal Joan Oliva.
L'obra literària escollida en aquesta ocasió és "Tòquio Blues", d'Haruki Murakami, que parla sobre la solitud i el món interior, i que està considerada per la crítica com una obra mestra sobre l'amor a finals dels anys seixanta.

La sessió de col·loqui està prevista per dijous 25 de febrer a les 18 h. Anirà a càrrec de l'escriptor Xavier Vernetta, escriptor, traductor, professor de literatura i crític literari, llicenciat en Història Contemporània i en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. Ha publicat diverses novel·les juvenils, entre les quals destaquen "Somni de Tànger", "Sense adreça coneguda", "Jocs de lluna" i "N, de Nèstor". També és autor de contes infantils com "Roberluxtina i la reunió de les bruixes" o "Ara sí que l'he feta bona!".

Aquesta nova sessió del Fòrum literari endinsarà els participants en el món de la literatura de Murakami, un dels pocs autors japonesos que han fet el salt des de l'escriptura d'autor a una literatura coneguda arreu del món, fet que l'ha situat en el grup de candidats previsibles a aconseguir el Premi Nobel de Literatura. A més de "Tòquio blues", també ha publicat les obres "Norwegian Wood" i "Els anys de pelegrinatge del noi sense color", que va ser tot un èxit de vendes al seu país. Cal finalment destacar altres obres literàries de caire més personal, com "De qué hablo cuando hablo de correr", o "Sauce ciego, mujer dormida".

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00