Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/05/2016

El expositors posen un notable alt a la Fira BlauVerd

  Gerard Lllobet i David Montes amb Pere Cayuela

Primera impressió molt positiva de l'organització de la segona edició de la Fira del Mar i del Medi Ambient

El 95% dels expositors de la BlauVerd, la Fira del Mar i del Medi Ambient, que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Vilanova i la Geltrú, ja ha manifestat el seu interès per repetir el 2017, i a les enquestes realitzades per l'organització, han posat un 7,6 de nota a l'esdeveniment. Gerard Llobet, regidor d'Urbanisme, Habitatge i Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i David Montes, regidor adjunt a Promoció Econòmica, han realitzat una valoració favorable de la fira, tot i que han lamentat que les condicions climatològiques del cap de setmana no han estat les més propícies. Ambdós però han destacat que la Fira està en fase d'expansió i que ha tingut més expositors i més activitats que a la primera edició, (un total de 80 expositors i 79 activitats), a més que ha crescut cap a la plaça del Port, que ha rebut diferents activitats i la presència de diferents socis de l'Estació Nàutica de Vilanova i la Geltrú amb 14 carpes. En aquest espai destaca sobretot l'èxit del showcooking que s'ha realitzat al llarg dels dos dies, i l'exhibició diumenge de diferents esbarts dansaires per celebrar el 75è aniversari del Grup de Dansa de Vilanova. 

Tot i que el temps no va ser gens favorable, això no va impedir que es duguessin a terme totes les activitats previstes a la programació establerta. Les atraccions i els tallers per a infants van tenir una gran acceptació, mentre que es van poder realitzar totes les sortides en veler o en llagut previstes, a més de realitzar-se l'exhibició de salvament caní, diumenge matí, a l'escullera de ponent del Club Nàutic Vilanova.
Al vessant més solidari de BlauVerd, l'AFEVI va recaptar 500 euros destinats a l'Economat social de Vilanova i la Geltrú, mentre que Solmat Musicoterapia en va recollir 400 destinats a l'ONG de socorristes Proactiva Open Arms, que diàriament salven vides de refugiats al mar Egeu. 

MARATÓ ENERGÈTICA A LA LLAR 

Un total de quatre alumnes de l'Escola Politècnica d'Enginyeria Superior de Vilanova i la Geltrú, conjuntament amb els tècnics de l'Agència Local de l'Energia van atendre una vintena de consultes sobre la factura elèctrica, al llarg dels dos dies de la fira.

Aquesta col·laboració entre l'Escola i l'Ajuntament ha estat força profitosa, ja que ha permès complementar la formació que reben aquests estudiants mentre que també els ha fet coneixedors de les principals problemàtiques que tenen els usuaris amb les companyies subministradores d'energia. 

En aquest sentit, Gerard Llobet ha manifestat que la fira "ha assolit les fites de sensibilització al voltant del medi ambient i de la sostenibilitat, i ho ha fet també com a punt de trobada de la comunitat científica i d'empreses relacionades amb el medi ambient." Llobet ha destacat la segona edició de la Jornada de Governança Litoral, o les quatre xerrades gratuïtes del Campus Universitari de la Mediterrània. L'Espai Àgora, situat a la rambla de la Pau, ha ofert un total de 17 xerrades al voltant de temes mediambientals, marins i d'economia circular. L'Espai Àgora també va acollir el lliurament de premis del concurs d'Instagram #BlauVerd16 que va aconseguir gairebé la participació de 400 fotografies. Així mateix, l'espai de l'educació ambiental Agenda 21 Escolar ha rebut 1300 votacions a la Mostra d'Objectes Reciclats. 

Per la seva banda, David Montés ha explicat que encara no es tenen xifres sobre el nombre de visitants aproximat a la fira, tot i que ha valorat el fet que "dissabte va ser un dia d'una forta afluència de visitants i diumenge matí també. La tarda de diumenge el temps va empitjorar i la pluja va fer que el clima no acompanyés gens." En unes primeres estadístiques sembla ser que el 57% de visitants eren de Vilanova i la Geltrú, mentre que el 43% eren de fora la ciutat, sobretot de Barcelona, Vilafranca del Penedès, Cubelles, Terrassa, Olot, Sant Sadurní d'Anoia o Castelldefels. Montes també ha explicat que el pressupost final de la Fira ha estat de 44.000 euros sobre un pressupost previst de 46.000. 

Podeu consultar un ampli àlbum de fotografies a FLICKER de la BlauVerd 2016
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00