Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/07/2014

L'Ajuntament de VNG i la Fundación Más Árboles acorden crear quatre noves zones de bosc a la ciutat

VNG tindrà quatre noves zones de bosc a la ciutat VNG tindrà quatre noves zones de bosc a la ciutat

La Fundación realitzarà de forma gratuïta tots els treballs previs a la plantació, el subministrament i plantació dels arbres i arbustos, i el seu posterior manteniment

El Ple Municipal ha aprovat aquest dilluns la formalització d'un conveni de col·laboració amb la Fundación Más Arboles per a la creació de quatre zones de bosc a diferents indrets de la ciutat. Els terrenys on es faran les plantacions estan ubicats a la Masia en Barreres, rambla dels Països Catalans i avinguda de Rocacrespa. De titularitat municipal i catalogats com a zona verda, són susceptibles de millora en quant a vegetació, funció ecològica i paisatgística.

L'any 2009, Vilanova i la Geltrú va signar el Pacte d'Alcaldes amb l'objectiu de reduir les emissions d'efecte hivernacle en un 20%, l'any 2020. Aquest conveni amb la Fundación Más Arboles suposa fer un pas més cap a la sostenibilitat mediambiental i en la lluita sobre l'impacte que aquestes emissions generen en el clima, a nivell local i global.

La Fundación és una entitat de caire nacional que té com a objectiu impulsar una nova cultura de l'arbre, que contribueixi a un canvi d'actitud en relació a l'entorn natural. És en aquest sentit que promou, gestiona i finança iniciatives viables de plantació i manteniment d'arbrat, patrocina plantacions d'arbrat per compensar les emissions de CO2, i contribueix en projectes sostenibles.

El conveni, que tindrà una vigència de quatre anys, compromet a la Fundación Más Árboles a realitzar de forma gratuïta i sense cost per l'Ajuntament tots els treballs de preparació i condicionament dels terrenys, l'aportació de les diferents especies vegetals i la seva plantació, així com el seu posterior manteniment i reg.

Per la Regidora de Medi Ambient, Blanca Albà, resulta un projecte molt positiu per la ciutat, ja que com a Ajuntament no s'hi podrien dedicar els recursos que caldria. "Que el projecte no tingui cost per l'Ajuntament és un dels aspectes més importants d'aquest conveni, ja que no disposem de recursos econòmics. De fet, hem hagut d'ajustar molt la partida, i fins i tot tenim problemes per reposar els arbres".

L'acord també contempla la utilització d'espècies d'arbres i arbustos autòctons, per una plantació en la que s'utilitzaran tècniques ecològiques i de permacultura, consistent en una producció agrícola sostenible i molt eficient en temes d'estalvi energètic. A més, la Fundación oferirà activitats de sensibilització, com cursos o tallers, que es gestionaran a través del Centre de Recursos i Informació Ambiental (CRIA)

Entre d'altres aspectes, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú es compromet a l'estudi dels projectes tècnics per si cal fer canvis o millores i facilitar els permisos necessaris per dur a terme les diferents actuacions. També donarà accés a les aigües freàtiques a través del Pou Camps, de titularitat municipal, on actualment ja s'abasten els serveis de jardineria de la ciutat.

Per garantir una col·laboració més àgil i eficient es crearà una comissió de seguiment, integrada per membres d'ambdues parts, que es reunirà anualment. En ella es fixaran els criteris d'actuació, el seu calendari, així com el seguiment dels projectes i l'avaluació de resultats.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00