Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/07/2014

El ple aprova refinançar el crèdits hipotecaris de l'Esportiu La Piscina

La mesura servirà per regularitzar la situació laboral dels treballadors i començar a fer inversions a la instal·lació

El ple ordinari del mes de juliol a l'ajuntament de Vilanova i la Geltrú, celebrat ahir al vespre, es va veure marcat pel debat entorn el refinançament dels préstecs hipotecaris de l'Esportiu La Piscina, un punt de l'ordre del dia que va entrar per la via d'urgència a proposta del govern. Tot i que fins el ple del 28 de juliol no estava previst posar en debat el pla de viabilitat, el fet que els treballadors de la instal·lació no hagin percebut encara la nòmina, va provocar que s'hagi arribar a un acord amb Bankia per refinançar tres préstecs hipotecaris per un nou préstec de 900.000 euros. Aquest diners serviran per pagar les nòmines pendents i també per fer algunes inversions necessàries per a aquest equipament. El punt va tirar endavant amb els vots favorables de CiU, PSC, PP, ICV, i el regidor no adscrit, i el vot contrari de la CUP.

L'altre debat del ple es va produir quan el govern va donar compte de l'acord de la Junta de Govern Local on es suspenia la tramitació de l'Estudi de Detall de la Zona de la Ribera del Port, promogut per Ports de la Generalitat; fins al desenvolupament previ d'un procés de participació ciutadana i un concurs d'idees.

Per unanimitat es va aprovar inicialment la modificació puntual del pla general d'Ordenació Urbanística a la finca Mas Ricart; i de manera provisional, el Pla Especial de Catàleg de masies i cases rurals del sol no urbanitzable de Vilanova i la Geltrú. També de manera unànime va tirar endavant el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i l'associació Ecol3vng per tal de desenvolupar propostes i projectes basats en l'intercanvi amb la moneda social Turuta.

El ple també va ratifica l'acord de la Junta de govern Local en relació a la campanya de suport alimentari a infants amb vulnerabilitat alimentària per l'estiu d'enguany; i també l'adhesió al conveni entre el Departament de Territori i sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i Catalunya Banc per tal de promoure l'ocupació d'habitatges i destinar-los al lloguer assequible.

En el capítol de mocions es van aprovar per unanimitat les que va presentar ICV per tal d'elaborar un Pla d'Acció Municipal Turístic i Comercial; i per posar en valor el jaciment de Darró i fer l'estudi per tal que sigui declarat bé cultural d'interès nacional. La moció de la CUP pel canvi en l'operativa bancària municipal va ser aprovada amb votació separada dels seus punts; mentre que la proposta, també de la CUP, de crear un alberg municipal als edificis del molí de Mar es va aprovar amb els vots favorables de CiU, PSC, PP i CUP i l'abstenció d'ICV i del regidor no adscrit. Dues mocions del PSC van ser aprovades per unanimitat. La primera per la descentralització del serveis d'atenció a la ciutadania als barris; i la segona per uns serveis sanitaris de qualitat. La tercera moció del PSC, en defensa del finançament de les escoles bressol i llars d'infants de Catalunya, es va aprovar amb votació separada dels punts. Finalment, la moció que va presentar CiU, amb el suport de PSC i ICV, sobre la LRSAL i els mitjans de comunicació locals, es va aprovar amb els vots favorables de tot els grups i el vot contrari del PP i el regidor no adscrit

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00