Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/06/2013

El Garraf a debat al diari 'Ara'

La periodista Mònica Terribas modera el cicle de debats   La periodista Mònica Terribas modera el cicle de debats

Neus Lloveras hi participa, explicant l'aposta de VNG per un canvi de model econòmic que implica també la comarca

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha participat en el debat del cicle "Les comarques, Ara", que ha dedicat el diari Ara a la comarca del Garraf. També hi han pres part el president de l'ADEG, Xavier Cardona; el periodista Bernat Deltell, i el restaurador i president de Slow Food Garraf, Valentí Mongay, amb la periodista Mònica Terribas com a moderadora. El debat es pot veure a l'Ara TV

La conversa planteja els reptes i les oportunitats que té al davant el Garraf, entre els quals es va apuntar la importància d'apostar per un turisme de qualitat i la necessitat de reforçar la relació entre municipis i comarques veïnes. En aquest sentit, Neus Lloveras anomena iniciatives que permetran potenciar el territori Penedès, com per exemple el projecte d'atracció de creuers al port de Vilanova i la Geltrú. 

Així mateix, l'alcaldessa cita com a repte la voluntat d'esdevenir la "porta al Mediterrani" de la Catalunya central, en el qual s'està treballant des de l'Ajuntament vilanoví. En aquest sentit, Neus Lloveras anomena les jornades per promocionar el port realitzades en ciutats de l'interior, unes accions que han vist resposta amb l'increment de volum de mercaderies el darrer any. 

D'altra banda, la nova indústria de la tecnologia i el coneixement, suportada pel fort potencial de la universitat, cursos formatius i iniciatives de recerca, així com l'aposta per la promoció turística de la ciutat, constitueixen, junt amb l'activitat portuària, una gran oportunitat d'evolucionar cap a un nou model econòmic a Vilanova i la Geltrú, que també tindrà efectes als municipis veïns. 

Pel que fa a la promoció turística, per la qual aposta el conjunt de la comarca i del territori penedesenc, s'apunta la importància de tenir-hi en compte la divulgació de la gran riquesa cultural de la zona i de modular un turisme de qualitat. D'altra banda, es parla també del greuge que pateix el Garraf quant a les comunicacions, amb el precari funcionament del tren de rodalies els darrers anys i amb l'existència d'un peatge abusiu en la connexió per carretera a Barcelona. En aquest sentit, Lloveras expressa confiança en la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, que està estudiant la possibilitat d'abaratir el peatge.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00