Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/06/2013

Èxit de la II Trobada de Clubs de Lectura de les biblioteques de l'Alt Penedès i el Garraf

Mercè Foradada  Mercè Foradada

L'escriptora convidada Mercè Foradada va respondre les preguntes dels assistents

Més de 200 participants van assistir divendres a la celebració de la II Trobada de Clubs de lectura de l'Alt Penedès i el Garraf que es va fer a l'Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú. L'acte va comptar amb la presència de membres dels clubs de lectura de les poblacions de Cubelles, Gelida, Santa Margarida i els Monjos, Sant Pere de Ribes, Sitges, Sant Pere de Riudebitlles, Santa Fe, Sant Sadurní d'Anoia, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú, qui van poder comentar les lectures de l'autora vilanovina Mercè Foradada, també present a la trobada.

En la presentació, Marijó Riba, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, va felicitar la iniciativa i va destacar el foment de la lectura com un dels principals objectius de les biblioteques. La regidora de Cultura va parlar de "la importància de donar a conèixer tot allò que es fa a les biblioteques. La ciutadania ha de saber que aquestes instal·lacions no són uns simples contenidors de llibres. A dintre s'hi fan moltes activitats que ens enriqueixen, que ens descobreixen una part molt important de la nostra cultura". Marijó Riba va afegir que "una trobada com aquesta, que permet unir els diferents clubs de lectura de les biblioteques públiques de l'Alt Penedès i el Garraf, és un fet enriquidor per la cultura. Més si les lectures que es comenten són d'autors locals, la qual cosa és important pel que suposa de donar a conèixer els escriptors que ens són més pròxims". 

Marijó Riba
Marijó Riba

La trobada col·lectiva va incloure la lectura dramatitzada de diferents fragments de les obres de Mercè Foradada a càrrec de l'actriu Lourdes Butí, després de les quals s'obria una petita tertúlia on els membres dels clubs de lectures podrien adreçar a l'escriptora fer les preguntes o comentaris sorgits amb la lectura de les seves obres. Es van llegir fragments de: En el prestatge, Velles, Centaures i Bruixes

Lourdes Butí
Lourdes Butí

Abans d'acabar la vetllada es va anunciar la població que acollirà la III Trobada de clubs de lectura: Sant Sadurní d'Anoia.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00