Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/06/2014

Celebració del Dia de la Música a VNG

La celebració vol apropar la música al carrer     La celebració vol apropar la música al carrer

Dissabte se celebra el Dia Internacional de la Música. Un any més, Vilanova s'hi suma amb diverses actuacions musicals al carrer

El Dia Internacional de la Música és una festa europea i internacional, que actualment se celebra en un centenar de països cada 21 de juny, amb l'inici de l'estiu. Aquesta celebració no se centra en cap gènere ni cap compositor musical concret, sinó que és una festa popular i gratuïta, on el que es vol és treure la música al carrer i apropar-la a tothom. Així doncs, l'aire lliure, els carrers, les places, els parcs i jardins, els patis, etc... són l'espai d'acció d'aquesta festa, amb l'objectiu de treure la música de les aules, concerts i sales habituals de concerts, creant vinculació entre la música i la ciutat.
Vilanova i la Geltrú, un any més, s'uneix a aquesta celebració, i ho torna a fer a través de les escoles de música de la ciutat i altres entitats i equipaments, que de forma desinteressada mostraran els seus últims treballs.

Les actuacions i horaris previstos per aquest dissabte són:
A les 11 h a la Plaça de les Neus
L'Escola Conservatori de Música Mestre Montserrat cada any mostra el treball del curs a través d'algunes de les seves formacions acadèmiques.
En primer lloc, el Grup de Saxos, una formació exclusivament de saxos, presentarà en diferents formats, de 4 ó 5 instrumentistes, un repertori d'allò més variat.
Tot seguit, des de la mateixa plaça de les Neus, la Marxin Band, la banda itinerant de música, formada per instruments de percussió i de vent, amb gairebé deu anys de veterania, oferirà un repertori més festiu pels carrers del centre.
Per acabar, el conjunt instrumental de corda, format per alumnes de 3r i 4t d'elemental, el Septimí, mostrarà l'últim dels programes treballat al llarg del curs.
A les 12 h a la Biblioteca Armand Cardona
Presentació del disc "Coses que es diuen però que no es fan" de The NewCat (The New Catalan Ensemble) amb Andrea Motis i Joan Chamorro.
L'acte anirà a càrrec de Jordi Llavina, escriptor i comissari de l'Any Vinyoli i els músics Andrea Motis (veu), Joan Chamorro (contrabaix i saxo tenor), Joan Díaz (teclats) i Enric Ortí (tenora), que després de la presentació oferiran un petit concert. A les 12.30 h a la Rambla Principal (davant de l'escola El Cim)
L'Escola Musicarea també s'apunta aquesta festa i enguany ho fan d'una manera molt especial, ja que l'acte central de la seva actuació serà la presentació de la nova Big Band de l'escola, dirigida per Roberto Albrecia. També ens oferiran una mostra de combos i estudiants de cant de la seva escola.
A les 19 h al Círcol Catòlic
L'escola de música Freqüències, com a acte de final de curs emmarcat també en el Dia Internacional de la Música, presentarà el musical "Les aventures d'un dibuixant de còmics", llibret i lletres de Pat Lydersen, música de Wendy Woolf i traducció i adaptació de Xavier Balfegó. Aquesta actuació és de pagament, i les entrades es poden adquirir a l'escola de música Freqüències, o a la taquilla del Círcol Catòlic una hora abans de la representació, al preu de 7 euros. La mateixa actuació es podrà veure també diumenge 22 a les 12 h.
A les 21 h al Pati de la Casa Bultó (Antics Jutjats-COMPEX)
Per tancar la jornada serà el Grup de flautes travesseres i contrabaixos de l'Escola Conservatori de Música Mestre Montserrat que oferirà un concert variat amb l'estrena d'una sardana de Joan Moliner dedicada a Víctor Valls, titulada "Vora el mar", i tres cançons dels disc benèfic "Donde nace la luz" entre d'altres peces.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00