Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/07/2014

Policia Local i Mossos presenten públicament el balanç de 2013

L'acte es va fer a l'auditori de Neàpolis L'acte es va fer a l'auditori de Neàpolis

Baixa el nombre de fets delictius a la ciutat que majoritàriament són contra el patrimoni

L'any 2013 va ser l'any amb menys fets delictius a Vilanova i la Geltrú des del desplegament del Mossos d'Esquadra a la ciutat. La Policia Local i catalana van presentar ahir públicament les dades de la seva feina al llarg de l'any passat.
Malgrat la disminució en un 6,56 % dels delictes, les forces policials van lamentar especialment les dues morts per violència de gènere ocorregudes.

Policia Local i Mossos consideren que Vilanova i la Geltrú és una ciutat tranquil·la i segura. La majoria de fets denunciats són delictes contra el patrimoni. El fet de ser una població costanera condiciona els tipus de delictes més habituals, com ara els robatoris en segones residències.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Sánchez, es va mostrar satisfet pel fet de poder explicar en un acte públic a la ciutadania les actuacions que fan les policies, així com donar la possibilitat als assistents de fer preguntes. En aquest sentit, Sánchez va desmentir que la majoria de delinqüents que actuen siguin d'origen estranger. “Constatem amb les dades, els noms i cognoms, que la majoria dels delinqüents son persones nascudes aquí”.

El públic també es va interessar per problemes de circulació i accidentalitat dels vehicles. En aquest sentit, el cap de la Policia Local, Dionís Ginés va confirmar que les rotondes “és on més accidentalitat hi ha perquè la gent no te clar que el carril de fora sempre té prioritat.”

Un altre dels temes tractats en la presentació va ser l'ocupació d'habitatges. La cap dels Mossos d'Esquadra a la comarca, Rosa Gubianes, va constatar que no hi ha denuncies per relloguer d'habitatges ocupats.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00